Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu:
info@vtt.fi | puh. 020 722 7070

Haku

VTT mahdollistaa aivosairauksien
varhaisemman diagnosoinnin
yhdistelemällä eri teknologioita.

VTT on Pohjois-Euroopan laaja-alaisin tieteelliseltä pohjalta huipputeknologioilla kestävän kehityksen ratkaisuja ja uutta liiketoimintaa tuottava tutkimuskeskus

VTT:n biosignaaliosaaminen auttaa parantamaan potilaan tehohoitoa

VTT:n biosignaaliosaaminen auttaa parantamaan potilaan tehohoitoa

VTT:n biosignaaliosaamista käytetään useissa erilaisissa terveydenhuoltosovelluksissa, mm. aivomonitoroinnissa teho-osastoilla ja leikkaussaleissa. Biosignaalit auttavat leikkausten aikana havaitsemaan potilaan tilassa kriittisiä, hoitoa vaativia tapahtumia, kuten epileptisiä kohtauksia, jotka muuten saattaisivat jäädä huomaamatta ja olla hengenvaarallisia.

ratkaisuja Alzheimerin taudin varhaiseen toteamiseen

VTT:ltä uusia ratkaisuja Alzheimerin taudin varhaiseen toteamiseen

Alzheimerin tauti on yksi seuraavien vuosikymmenten isoista terveyshaasteista. Onnistunut varhainen diagnosointi yhdistettynä uusiin kehitteillä oleviin lääkkeisiin ja muihin hoitomuotoihin voi viivyttää potilaiden sairaalahoidon tarvetta, vähentää kärsimyksiä sekä alentaa yhteiskunnalle aiheutuvia kustannuksia. Lue lisää VTT:n kehittämistä ratkaisuista Alzheimerin taudin diagnostiikkaan.

VTT:n valmistamat anturikomponentit

VTT:n valmistamat anturikomponentit auttavat paikantamaan aivotoiminnan häiriöitä

Magneettinen aivokuvaus (MEG) on tekniikka, jolla kartoitetaan aivojen toimintaa. Sen avulla voidaan muun muassa paikantaa epilepsian lähdealue aivokuorella ja kartoittaa aivokuoren toimintaa. Alansa markkinajohtaja, suomalainen Elekta Neuromag, käyttää MEG-laitteissaan VTT:n kehittämiä ja valmistamia magneettikenttäantureita.