Keksillä
kylläiseksi
Lue lisää
Maukkaampia
kalaruokia
terveellisemmin
Lue lisää
VTT -designer
of luxury food
products
Katso video
 • Elintarvikkeita ravitsemaan sekä
  ihmistä että planeettaa

  "Rakennamme yrityksellenne menestystä luomalla kestäviä innovaatioita luonnonvaroja hyödyntämällä. Tarjoamme korkeatasoista biotalouden ja cleantechin osaamista sekä monipuolisen tutkimusympäristön. Katso referenssimme ja ota yhteyttä."

  Kari Larjava
  Liiketoiminta-alueen johtaja,
  Luonnonvara- ja ympäristöratkaisut

 • Keksillä kylläiseksi

  Asiakas: Mondelēz International

  Haaste: Kaurakuituisten terveyskeksien kylläisyyttä ylläpitävien ominaisuuksien parantaminen

  Ratkaisu: VTT testasi kylläisyyteen liittyvät ominaisuudet ja jatkokehitti tuotetta vertailemalla raaka-aineita sekä kehittämällä reseptejä ja tuotantomenetelmiä

  Hyödyt: Resepti ja prototyyppi kylläisyyttä edistävistä terveyskeksistä. Kylläisyysvaikutukset todennettiin aterian jälkeisessä tilanteessa.

  PARANNUS: Kylläisyyden tunne paremmaksi

 • Maukkaampia kalaruokia terveellisemmin

  Asiakas: Hätälä Oy

  Haaste: Kehittää terveellisiä ja maistuvia kalatuotteita kuluttajalähtöisemmin ja vähentää suolan käyttöä.

  Ratkaisu: VTT kehitti Hätälän kalatuotereseptejä tutkimalla eri raaka-aineiden ja tuotantotekijöiden vaikutusta tuotteiden makuun ja rakenteeseen.

  Hyödyt: Uusissa tuotteissa on parannettu, mehukkaampi koostumus, houkutteleva maku ja matalampi suolapitoisuus.

  TULOKSENA: Mehukkaampi kalatuote, jossa parempi maku.

Lisää
kestävyyttä
kulutusosiin
Lue lisää
Potkurilaitteen
värähtelyjen minimointi
virtuaalimallilla
Lue lisää
VTT ProperTune
material design
optimization
Katso video
 • 100 000 km:n testiajo tietokoneruudulla

  "Jos haluat tuotteita nopeammin suunnittelusta tuotantoon tai kestäviä kustannussäästöjä, me voimme auttaa. Yhdistämällä osaamisemme eri teknologia-alueilla parannamme kilpailukykyäsi paremmilla tuotteilla, tehokkaalla tuotannolla ja nerokkailla palvelukonsepteilla. Katso mitä olemme saavuttaneet muiden kanssa ja ota yhteyttä!"

  Erja Turunen
  Tutkimusjohtaja,
  Älykäs teollisuus ja energiajärjestelmät

 • Lisää kestävyyttä kulutusosiin jo suunnittelupöydällä

  Asiakas: KONE Oyj

  Haaste: Parantaa ja seurata hissien kulutusosien kuntoa, ennustaa paremmin huoltotarvetta sekä auttaa suunnittelemaan uusia ratkaisuja.

  Ratkaisu: VTT kehitti ja sovelsi käytäntöön monitasomallintamisen perustuvan ratkaisun, joka perustuu VTT:n kehittämään ProperTune™ menetelmäkokonaisuuteen. Järjestelmää hyödynnetään suunnittelussa joka päivä.

  Hyödyt: Mahdollistaa materiaalien, komponenttien ja järjestelmätason toiminnallisuuksien esittämisen todellisissa käyttöolosuhteissa. Vähentää kalliita ja aikaa vieviä testaus- ja prototyyppivaiheita.

  PARANNUS: Parempia tuotteita markkinoille lyhemmässä ajassa. Huollon kustannusten optimointi.

 • Potkurilaitteen värähtelyjen minimointi virtuaalimallilla

  Asiakas: ABB Marine Oy

  Haaste: Perinteisillä mallikokeilla mahdoton jäljitellä potkurilaitteistojen todellisia käyttöolosuhteita

  Ratkaisu: VTT kehitti ABB:n kanssa yhteistyössä FE-mallinnusmenetelmiä, jotka ottavat huomioon merkittävimmät värähtelytasoihin liittyvät tekijät ja ominaisuudet Azipod-ruoripotkurilaitteistoissa. Tutkimustulokset ja mallin toimivuus testattiin oikeassa mittakaavassa.

  Hyödyt: Nopeampi suunnittelu- ja todennusprosessi. Prototyyppi- ja testausvaiheiden vähentäminen. Selkeiden värähtelytasoihin vaikuttavien suunnitteluvirheiden välitön eliminointi.

  PARANNUS: Nopeammin suunnittelusta tuotantoon.

Koko satama
yhtä logistista
verkkoa
Lue lisää
Mullistus
langattomaan
mittaamiseen
Lue lisää
 • Internet oli vain alkusysäys

  "Tarjoamme ratkaisuja piistä pilveen – materiaaleista ja verkottuneista sensoreista langattomien teknologioiden kautta aina nykyaikaisimpiin pilvipalveluihin ja tiedonlouhintaan. Autamme asiakkaamme uuteen digitaaliseen maailmaan, jossa tarjolla on lähes rajattomia mahdollisuuksia globaalien markkinoiden valloitukseen. Katso mitä olemme saavuttaneet muiden kanssa ja ota yhteyttä!"

  Heikki Ailisto
  Tutkimusprofessori,
  Pro IoT –kärkiohjelman johtaja

 • Koko satama yhtä logistista verkkoa

  Asiakas: PSA, joka vastaa Singaporen sataman toiminnasta

  Haaste: Lisätä satamalogistiikan tuottavuutta sekä tukea työvoiman ja koneiden parempaa liikkuvuutta ja turvallisuutta.

  Ratkaisu: Langaton mesh-verkko, jonka välityksellä päätelaitteet saavat yhteyden ohjaus- ja hallintakeskukseen. Mesh-verkossa hyödynnetään satamassa liikkuvia työkoneita tukiasemina ja vähennetään näin tietoverkon katvealueita.

  Hyödyt: Innovaatiot tekevät Singaporen satamasta entistä vahvemman uuden sukupolven automatisoidun sataman, joka on tehokkuudeltaan ja tuottavuudeltaan huippuluokkaa.

  PARANNUS: Langaton satamalogistiikka säästää kustannuksia ja lisää tehoa.

 • Mullistavia mahdollisuuksia langattomaan mittaamiseen

  Haaste: Tyypillisesti mittausjärjestelmissä tarvitaan antureille ulkopuolinen energiansyöttö tai oma virtalähde; paristo tai akku.

  Ratkaisu: Zero Power Sensor Networks merkitsee vallankumousta langattomien anturiverkkojen alalla. Ratkaisu on askel kohti esineiden internetin ja teollisen internetin täysimääräistä hyödyntämistä. Sille on myös välittömiä sovelluskohteita esimerkiksi lääketieteessä, ympäristö- ja kiinteistöalalla.

  Ylivoima: Zero Power Sensor Networks on voittanut Finnish Metals and Engineering Competence Clusterin FIMECCin 2013 palkinnon tunnustuksena passiivisten langattomien anturiverkkojen kehityksen parissa tekemästään työstä.

  ETU: Vallankumouksellinen ratkaisu langattomien anturiverkkojen alalla.