X

ARVONNAN SÄÄNNÖT

Arvonnan järjestäjä on Teknologian tutkimuskeskus VTT.


Y-tunnus: 0244679-4

osoite: PL 1000, 02044 VTT

sähköpostiosoite: info@vtt.fi

jäljempänä: "järjestäjä"


Arvontaan voi osallistua 23.5. – 30.8.2014 välisenä aikana.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 500 euron arvosta suomalaisia tuotteita, joissa on mukana VTT:n osaamista.

Arvonta suoritetaan kilpailun sulkeuduttua. Kilpailun järjestäjä maksaa palkinnoista arpajaisveron.

Kilpailu on käynnissä osoitteessa www.vtt.fi/kilpailuetu. Osallistuminen tapahtuu vastaamalla ja täyttämällä osallistumislomake kampanjasivustolla.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki luonnolliset henkilöt. Osallistuminen ei edellytä tuotteen tai palvelun tilaamista tai ostamista.

Palkinnot arvotaan kilpailuun osallistujien kesken.

Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti 30.9. mennessä. Voittajan nimi voidaan julkaista www.vtt.fi/kilpailuetu-sivulla.

Kilpailun palkintoa ei voi muuttaa rahaksi. Jos et ole antanut lupaa sähköisen uutiskirjeen lähettämiseen sähköpostiisi, VTT:n Impulssi-lehden lähettämiseen postitse tai jättänyt yhteydenottolomaketta, arvontaan osallistumisen yhteydessä antamiasi yhteystietoja käytetään vain tähän arvontaan liittyviin viesteihin.

Palkinnon vastaanottaja vapauttaa kilpailun järjestäjän ja muut yhteistyökumppanit kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta kilpailuun tai palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä. VTT ei vastaa tietoteknisistä syistä, jotka estävät kilpailuun osallistumisen.

Mikäli kilpailusta kertovissa materiaaleissa esiintyy virheitä, järjestäjä ei ole vastuussa virheen aiheuttamista seuraamuksista.

Osallistumalla kilpailuun osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä kilpailun virallisia sääntöjä ja kilpailun järjestäjän päätöksiä.

Mikä VTT:n viime vuosien teknologiasaavutuksista on luonut eniten hyvinvointia Suomeen?

Mikä VTT:n viime vuosien teknologia- saavutuksista on luonut eniten hyvinvointia Suomeen?

Ei ole hyvinvointia ilman teknologiaa. Uusia kestäviä mahdollisuuksia löytyy perinteisten toimialojen risteyskohdista. Niiden hyödyntäminen vaatii teknologian rajat ylittäviä ratkaisuja
– kykyä yhdistää kovaa ja pehmeää tiedettä.

Suomalaisista innovaatioista 36 % sisältää VTT:n osaamista* jo nyt ja teemme jatkuvasti työtä uusien haasteellisempien teknologiaratkaisujen eteen. Haluamme kurottaa yhä korkeammalle, muuttaa teknologian tulokseksi ja luoda uutta hyvinvointia Suomeen.

Kerro, mikä teknologioista on luonut eniten hyvinvointia Suomeen. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 500 euron arvosta suomalaisia tuotteita, joissa on mukana VTT:n osaamista.

*Lähde: Roles, Effectiveness, and Impact of VTT, VTT ja Technopolis Group, 2013

Kilpailu on päättynyt.
Kiitos kaikille osallistuneille.

Arvonnassa voittaneisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä

Valitse vaikuttavin teknologia!

Kerro mielestäsi vaikuttavin teknologia ja voita palkintoja!

 • Sormus tai rakennekynsi käyttöliittymiksi

   

  VTT:n teknologialla sormus, rakennekynsi, ranneke tai älyrannekello toimii käyttöliittymänä, jolla tiedostot voidaan siirtää suoraan näytöltä toiselle koskettamalla. Uusi tekninen ratkaisu on ensiaskel siihen suuntaan, että jo lähitulevaisuudessa esineet ja korut toimivat vuorovaikutteisesti ja pilvipalvelun kautta.

 • Sydänfilmi kännykkään

   

  VTT on kehittänyt älypuhelimeen helppokäyttöisen sovelluksen, jolla kuluttaja voi mitata EKG:nsä eli sydänfilminsä vaikkapa kotonaan. Taskussa mukana kulkeva, kännykän kanssa kommunikoiva lisälaite rekisteröi mm. rytmihäiriöt ja auttaa siten ehkäisemään sydänperäisiä sairauksia ja uupumukseen asti johtavaa stressiä.

 • Liukkauden tunnistin varoittaa kuljettajaa

   

  VTT on kehittänyt autoihin automaattisen liukkauden tunnistusjärjestelmän, jonka avulla voidaan välttää liukkailla keleillä aiheutuvia henkilövahinkoja ja peltivaurioita. Järjestelmän ansiosta ajoneuvot saavat hyvinkin nopeasti etukäteen tiedon tien todellisesta liukkaustasosta. Järjestelmä varoittaa välittömästi liukkaasta ajotiestä myös muita alueelle saapuvia autoja, joissa on tunnistin.

 • Pikatesti paljastaa myrkyllisen sinilevän

   

  VTT on kehittänyt nopean ja edullisen testimenetelmän myrkyllisen sinilevän havaitsemiseen vesistöistä. Markkinoilta on tähän asti puuttunut nopea, edullinen ja kuluttajakäyttöön sopiva testi vedenlaadun varmistamiseen.

 • Syöpälääkkeille uusi tuotantomenetelmä

   

  VTT on kehittänyt yhteistyökumppaneidensa kanssa menetelmiä, joilla lääkeyhdisteiden tuotantoa on parannettavissa kasvibiotekniikan keinoin. Biotekniset tuotantomenetelmät ovat edullinen ja ympäristöä säästävä vaihtoehto harvinaisten ja vaikeasti syntetisoitavien lääkeyhdisteiden tuotantoon.

 • Läpimurto allergiarokotteen kehittämiseksi

   

  Eurooppalaisten t&k-organisaatioiden etujärjestö EARTO myönsi VTT:lle innovaatiopalkinnon allergiarokotteen pohjana olevan teknologian kehittämisestä. Kehitystyön taustalla on tieteellinen läpimurto. Tutkijat määrittivät, miten allergeeni ja elimistössä muodostuva vasta-aine sitoutuvat toisiinsa ja näyttivät ensimmäisenä tarkan 3D-rakenteen, joka on erilainen kuin aiemmin on oletettu.

 • Superkamera havaitsee ihosyövän esiasteet

   

  VTT on kehittänyt kevyen ja erittäin tarkan hyperspektrikameran ihosyövän havaitsemiseen. Kamera pystyy tunnistamaan ihon pinnalta ihosyövän esiasteet, joita ei paljaalla silmällä pysty näkemään. Pilottivaiheen tutkimuksessa yhteistyökumppaneina ovat olleet Jyväskylän yliopisto, Päijät-Hämeen keskussairaala ja HYKSin Iho- ja allergiasairaala. Alustavat tulokset ovat olleet lupaavia.

 • Kännykkäromun kullasta 80 % talteen

   

  Kännykkäromu voi sisältää arvometalleja, kuten kultaa ja kuparia. VTT kehitti sienirihmastoista rakennetun biologisen suodatinpaperin, jolla elektroniikkajätteen kullasta saadaan talteen jopa 80 %. Kuparin erottelua piirilevyjätteestä voidaan tehostaa merkittävästi vaahdottamalla murskattu ja seulottu materiaali.

 • Metallit ja mineraalit talteen jätteistä

   

  Puhtaan veden saatavuus on yksi vakavimmista maailmanlaajuisista haasteista. VTT kehitti kärkiohjelmassaan teolliseen vedenkierrätykseen energiaa säästäviä menetelmiä ja keinoja erottaa jätteistä arvokkaita mineraaleja ja materiaaleja uusiokäyttöön. Myös ympäristösaasteiden tunnistamiseen kehitettiin nopeita työkaluja.

 • Kasvuseula analysoi lapsen kasvua ja kertoo poikkeamista

   

  VTT on kehittänyt helppokäyttöisen internet-työkalun, joka tarjoaa vanhemmille analysoitua ja luotettavaa tietoa oman lapsen kasvusta ja kasvun mahdollisista poikkeamista. Kyseessä on uudenlainen omahoidon palvelu myös kansainvälisesti: tähän asti vastaava tieto on ollut vain asiantuntijoiden ulottuvilla.

Valitsen tämän teknologian »

Kiitos äänestäsi!

Arvontaan voi osallistua 23.5. – 30.8.2014 välisenä aikana ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 500 euron arvosta suomalaisia tuotteita, joissa on mukana VTT:n osaamista.

Lue lisää tietoa näistä teknologiasaavutuksista VTT:n www-sivuilta uutisosiosta