Keksillä
kylläiseksi
Lue lisää
Maukkaampia
kalaruokia
terveellisemmin
Lue lisää
VTT -designer
of luxury food
products
Katso video
 • Elintarvikkeita ravitsemaan sekä
  ihmistä että planeettaa

  "Rakennamme yrityksellenne menestystä luomalla kestäviä innovaatioita luonnonvaroja hyödyntämällä. Tarjoamme korkeatasoista biotalouden ja cleantechin osaamista sekä monipuolisen tutkimusympäristön. Katso referenssimme ja ota yhteyttä."

  Kari Larjava
  Liiketoiminta-alueen johtaja,
  Luonnonvara- ja ympäristöratkaisut

 • Keksillä kylläiseksi

  Asiakas: Mondelēz International

  Haaste: Kaurakuituisten terveyskeksien kylläisyyttä ylläpitävien ominaisuuksien parantaminen

  Ratkaisu: VTT testasi kylläisyyteen liittyvät ominaisuudet ja jatkokehitti tuotetta vertailemalla raaka-aineita sekä kehittämällä reseptejä ja tuotantomenetelmiä

  Hyödyt: Resepti ja prototyyppi kylläisyyttä edistävistä terveyskeksistä. Kylläisyysvaikutukset todennettiin aterian jälkeisessä tilanteessa.

  PARANNUS: Kylläisyyden tunne paremmaksi

 • Maukkaampia kalaruokia terveellisemmin

  Asiakas: Hätälä Oy

  Haaste: Kehittää terveellisiä ja maistuvia kalatuotteita kuluttajalähtöisemmin ja vähentää suolan käyttöä.

  Ratkaisu: VTT kehitti Hätälän kalatuotereseptejä tutkimalla eri raaka-aineiden ja tuotantotekijöiden vaikutusta tuotteiden makuun ja rakenteeseen.

  Hyödyt: Uusissa tuotteissa on parannettu, mehukkaampi koostumus, houkutteleva maku ja matalampi suolapitoisuus.

  TULOKSENA: Mehukkaampi kalatuote, jossa parempi maku.

Lisää
kestävyyttä
kulutusosiin
Lue lisää
VTT rakentaa PK-
yritysten kanssa
uutta kasvua
Lue lisää
VTT ProperTune
material design
optimization
Katso video
 • 100 000 km:n testiajo tietokoneruudulla

  "Jos haluat tuotteita nopeammin suunnittelusta tuotantoon tai kestäviä kustannussäästöjä, me voimme auttaa. Yhdistämällä osaamisemme eri teknologia-alueilla parannamme kilpailukykyäsi paremmilla tuotteilla, tehokkaalla tuotannolla ja nerokkailla palvelukonsepteilla. Katso mitä olemme saavuttaneet muiden kanssa ja ota yhteyttä!"

  Erja Turunen
  Tutkimusjohtaja,
  Älykäs teollisuus ja energiajärjestelmät

 • Lisää kestävyyttä kulutusosiin jo suunnittelupöydällä

  Asiakas: KONE Oyj

  Haaste: Parantaa ja seurata hissien kulutusosien kuntoa, ennustaa paremmin huoltotarvetta sekä auttaa suunnittelemaan uusia ratkaisuja.

  Ratkaisu: VTT kehitti ja sovelsi käytäntöön monitasomallintamisen perustuvan ratkaisun, joka perustuu VTT:n kehittämään ProperTune™ menetelmäkokonaisuuteen. Järjestelmää hyödynnetään suunnittelussa joka päivä.

  Hyödyt: Mahdollistaa materiaalien, komponenttien ja järjestelmätason toiminnallisuuksien esittämisen todellisissa käyttöolosuhteissa. Vähentää kalliita ja aikaa vieviä testaus- ja prototyyppivaiheita.

  PARANNUS: Parempia tuotteita markkinoille lyhemmässä ajassa. Huollon kustannusten optimointi.

 • VTT rakentaa PK-yritysten kanssa uutta kasvua

  Tulevaisuuden menestykseen tarvitaan ketterää yhteistyötä ja raudanlujaa osaamista. VTT rakentaa yhdessä pk-yritysten kanssa alla olevista teemoista kehityshankkeita, joilla vauhditamme tulevaisuuden kasvua ja menestystä jo tänään.

  Teemat:

  Kulutusta kestävät komponentit – käyttöikää ja ennakoitavuutta

  3D-tulostus tuotekehityksen tukena ja piensarjojen valmistuksessa

  Polku perustuotteesta teollisen internetin älytuotteeksi

  Kannattavaa kasvua palveluliiketoiminnasta

  Katso lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä!

Koko satama
yhtä logistista
verkkoa
Lue lisää
Mullistus
langattomaan
mittaamiseen
Lue lisää
 • Internet oli vain alkusysäys

  "Tarjoamme ratkaisuja piistä pilveen – materiaaleista ja verkottuneista sensoreista langattomien teknologioiden kautta aina nykyaikaisimpiin pilvipalveluihin ja tiedonlouhintaan. Autamme asiakkaamme uuteen digitaaliseen maailmaan, jossa tarjolla on lähes rajattomia mahdollisuuksia globaalien markkinoiden valloitukseen. Katso mitä olemme saavuttaneet muiden kanssa ja ota yhteyttä!"

  Heikki Ailisto
  Tutkimusprofessori,
  Pro IoT –kärkiohjelman johtaja

 • Koko satama yhtä logistista verkkoa

  Asiakas: PSA, joka vastaa Singaporen sataman toiminnasta

  Haaste: Lisätä satamalogistiikan tuottavuutta sekä tukea työvoiman ja koneiden parempaa liikkuvuutta ja turvallisuutta.

  Ratkaisu: Langaton mesh-verkko, jonka välityksellä päätelaitteet saavat yhteyden ohjaus- ja hallintakeskukseen. Mesh-verkossa hyödynnetään satamassa liikkuvia työkoneita tukiasemina ja vähennetään näin tietoverkon katvealueita.

  Hyödyt: Innovaatiot tekevät Singaporen satamasta entistä vahvemman uuden sukupolven automatisoidun sataman, joka on tehokkuudeltaan ja tuottavuudeltaan huippuluokkaa.

  PARANNUS: Langaton satamalogistiikka säästää kustannuksia ja lisää tehoa.

 • Mullistavia mahdollisuuksia langattomaan mittaamiseen

  Haaste: Tyypillisesti mittausjärjestelmissä tarvitaan antureille ulkopuolinen energiansyöttö tai oma virtalähde; paristo tai akku.

  Ratkaisu: Zero Power Sensor Networks merkitsee vallankumousta langattomien anturiverkkojen alalla. Ratkaisu on askel kohti esineiden internetin ja teollisen internetin täysimääräistä hyödyntämistä. Sille on myös välittömiä sovelluskohteita esimerkiksi lääketieteessä, ympäristö- ja kiinteistöalalla.

  Ylivoima: Zero Power Sensor Networks on voittanut Finnish Metals and Engineering Competence Clusterin FIMECCin 2013 palkinnon tunnustuksena passiivisten langattomien anturiverkkojen kehityksen parissa tekemästään työstä.

  ETU: Vallankumouksellinen ratkaisu langattomien anturiverkkojen alalla.

 • Vastaa kyselyyn ja osallistu arvontaan

  VTT on Suomen kansainvälistä kilpailukykyä uudistava tutkimus- ja teknologiaorganisaatio. Vuoden 2015 alusta olemme valtion kokonaan omistama ja voittoa tavoittelematon osakeyhtiö.

  Kerro, miten sinä näet VTT:n! Vastaajien kesken arvomme 200 euron arvosta suomalaisia tuotteita, jotka sisältävät VTT:n osaamista

  Mikä VTT:tä kuvaava tekijä on mielestäsi tärkein?
  • 1. VTT on keskeinen innovaatiotoimija Suomessa.

   1. a.
    VTT on ollut mukana 36%:ssa suomalaisista teknologisista innovaatioista
   2. b.
    Keskeisten vientiyritysten liikevaihto on kasvanut keskimäärin 26% sellaisten innovaatioiden jälkeen, joissa VTT on ollut merkittävässä roolissa.
   3. c.
    Eurooppalaisista tutkimuslaitoksista VTT kotiuttaa eniten EU:n tutkimusrahoitusta tutkijaa kohden laskettuna.
  • 2. VTT tuottaa uusia, kansainvälisesti kilpailukykyisiä teknologioita markkinoille.

   1. a.
    Vuonna 2013 VTT:llä oli asiakkaana 815 suomalaisyritystä ja 415 ulkomaista yritystä. Noin 50 % asiakkaista edustaa pk-sektoria.
   2. b.
    VTT:n tutkimusvienti ulkomaille, 53 M€, kattaa lähes viidesosan liikevaihdosta.
   3. c.
    VTT oli vuonna 2013 Suomen kolmanneksi aktiivisin patentoija.
  • 3. VTT tuottaa asiakkailleen kilpailuetua.

   1. a.
    Lähes 70 % VTT:n asiakkaista kertoi, että hankkeen tuloksena syntyi uusia tai parannettuja tuotteita, palveluja tai prosesseja.
   2. b.
    96 % VTT:n asiakkaista kertoi yhteistyön edistäneen verkostoitumista, sillä VTT:llä on aktiivinen jäsenyys 20 laajassa T&K-yhteisössä.
   3. c.
    95 % VTT:n asiakkaista koki tietopohjansa ja osaamisensa parantuneen.

  Väittämien lähde: VTT:n vaikuttavuusesite 2014

  Kiitos osallistumisestasi!

  Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 200 euron arvosta suomalaisia tuotteita, joissa on mukana VTT:n osaamista.

  Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti 31.3. mennessä. Voittajan nimi voidaan julkaista www.vtt.fi/kilpailuetu-sivulla.

 • Arvonnan järjestäjä on Teknologian tutkimuskeskus VTT.
  Y-tunnus: 0244679-4
  osoite: PL 1000, 02044 VTT
  sähköpostiosoite: info@vtt.fi
  jäljempänä: "järjestäjä"
  Arvontaan voi osallistua 9.12. – 15.2.2014 välisenä aikana.
  Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 200 euron arvosta suomalaisia tuotteita, joissa on mukana VTT:n osaamista.
  Arvonta suoritetaan kilpailun sulkeuduttua. Kilpailun järjestäjä maksaa palkinnoista arpajaisveron. Kilpailu on käynnissä osoitteessa www.vtt.fi/kilpailuetu. Osallistuminen tapahtuu vastaamalla ja täyttämällä osallistumislomake kampanjasivustolla.
  Kilpailuun voivat osallistua kaikki luonnolliset henkilöt, pois lukien henkilöt, jotka ovat osallistuneet tämän pelin kehittämiseen sekä näiden perheenjäsenet. Osallistuminen ei edellytä tuotteen tai palvelun tilaamista tai ostamista.
  Palkinnot arvotaan kilpailuun osallistujien kesken.
  Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti 31.3. mennessä. Voittajan nimi voidaan julkaista www.vtt.fi/kilpailuetu-sivulla.
  Kilpailun palkintoa ei voi muuttaa rahaksi. Jos et ole antanut lupaa sähköisen uutiskirjeen lähettämiseen sähköpostiisi, VTT:n Impulssi-lehden lähettämiseen postitse tai jättänyt yhteydenottolomaketta, arvontaan osallistumisen yhteydessä antamiasi yhteystietoja käytetään vain tähän arvontaan liittyviin viesteihin.
  Palkinnon vastaanottaja vapauttaa kilpailun järjestäjän ja muut yhteistyökumppanit kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta kilpailuun tai palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä. VTT ei vastaa tietoteknisistä syistä, jotka estävät kilpailuun osallistumisen.
  Mikäli kilpailusta kertovissa materiaaleissa esiintyy virheitä, järjestäjä ei ole vastuussa virheen aiheuttamista seuraamuksista.
  Osallistumalla kilpailuun osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä kilpailun virallisia sääntöjä ja kilpailun järjestäjän päätöksiä. Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sääntömuutoksiin.