Sign In

VTT mukaan Euroopan laajuiseen pilottilinjaan vauhdittamaan joustavan OLED-valaistusteknologian kaupallistamista

22.3.2016

VTT ja Euroopan johtavat teknologiayhteisöt luovat yhdessä Euroopan laajuisen pilottilinjan nopeuttamaan uusien, joustavan orgaanisen ledivalaistustuotteiden kaupallistamista. Ensimmäisinä kohteina ovat kodin ja autojen valaistussovellukset.

Kolmivuotisessa PI-SCALE (Bringing flexible organic electronics to pilot innovation scale) -projektissa perustettava open access -pilottilinja tarjoaa kaikenkokoisille yrityksille nopean ja kustannustehokkaan mahdollisuuden testata ja skaalata joustavan OLED-valaistuksen malleja ja muuttaa ne markkinoille valmiiksi tuotteiksi.

"Kun yritys haluaa hyödyntää OLED-tekniikkaa tuotteessaan, se voi tilata tuotteet räätälöitynä pilottilinjasta", kertoo erikoistutkija Markus Tuomikoski VTT:ltä.

OLED on laajan alueen pintavalonlähde, joka on pehmeää eikä säteile lämpöä. OLED on lisäksi erittäin ohut, kevyt ja taivuteltava.

Maailmanluokan valmiudet tarjoava OLED-teknologian pilottilinja keskittyy aluksi auto- ja valaisin- sekä kuluttajaelektroniikka-alan valaisusovellusten räätälöityyn valmistukseen. Näitä voivat olla esimerkiksi auton takavalot ja sisävalaistus, katto- tai lukuvalaisuelementit, taivuteltavat näytöt tai muut valaisupinnat, mainosnäytöt ja infokyltit.

VTT vastaa projektissa OLED-kalvojen, pintaliitoskomponenttien ja liittimien liimauksesta joustavalle alustalle sekä niiden paketoinnista ja luotettavuustestauksesta.

EU rahoittaa hanketta 14 miljoonalla eurolla. Projektia koordinoi Holst Centre Hollannista. Viidestä Euroopan maasta olevat muut asiantuntijakumppanit ovat VTT:n lisäksi Audi AG (Saksa), Centre for Process Innovation (Englanti), Fraunhofer (Saksa), M-Solv (Englanti), FlexEnable (Englanti), DuPont Teijin Films (Englanti), Brabant Development Agency (Hollanti), REHAU (Saksa), Modedesign (Saksa), Pilkington (Englanti), Coatema Coating Machinery (Saksa) ja AMIRES (Tšekki).


OTA YHTEYTTÄ

PL 1000, 02044 VTT
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin klo 8.00 - 16.30

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Avoinna arkisin klo 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00