Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT:n sovellus kaveriverkostojen luontiin voitti kansainvälisen NFC-kilpailun

29.04.2009


VTT:n kehittämä Hot in the City -sovellus voitti kansainvälisen NFC Forum Global Competition -kilpailun tutkimussarjan Monacossa WIMA-messuilla 23.4.2009.

Hot in the City –sovellus on NFC-tekniikalla varustetulla puhelimella käytettävä sosiaalisen median palvelu, jolla luodaan kaveriverkostoja puhelinten kosketuksella. Kaveriverkostoa hallitaan Hot in the City in Facebook -sovelluksen kautta.

VTT kilpaili tutkimussarjassa, jossa tavoiteltiin vuoden 2009 innovatiivisimman NFC:n (Near Field Communication) tutkimusprojektin titteliä. Tutkimussarjaan kuuluivat akateemiset yhteisöt ja tutkimuslaitokset.

Yli 50 kilpailijan joukosta voittoon noussut sovellus oli tuomariston mielestä innovatiivinen ja hyvin toteutettu ja sillä on vahvaa liiketoimintapotentiaalia. Lisäksi sen todettiin olevan loistava osoitus VTT:n kyvystä kehittää omaa osaamistaan liiketoimintalähtöisesti kansainvälisellä tasolla.

Kilpailun järjestäjä, NFC Forum, on vuonna 2004 perustettu NFC teknologian määrittelyyn ja standardointiin tähtäävä kansainvälinen organisaatio. NFC Forumissa on yli 150 jäsenyritystä ympäri maailmaa.

NFC Forum: http://www.nfc-forum.org


Lisätietoja

Tuomo Tuikka
erikoistutkija
020 722 2379

 

 

Lisätietoja

Tuomo Tuikka
erikoistutkija
020 722 2379