Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

IBM, VTT ja Nokia kehittävät uutta virtuaaliteknologiaa

22.10.2009


IBM:n, VTT:n ja Nokian yhteistyöprojekti tähtää aiempaa vuorovaikutteisemman ja realistisemman virtuaaliteknologian kehittämiseen.

Kehitteillä oleva ACME-järjestelmä (Augmented Collaboration in Mixed Environments) mahdollistaa esineiden tarkastelun ja liikuttelun virtuaaliympäristössä uudella tavalla, sekä eleiden ja liikkeiden realistisemman tunnistamisen.

ACME hyödyntää kameroita, sensoreita ja mikrofoneja kehon liikkeiden, eleiden ja puheen tunnistuksessa, sekä objektien liikuttelussa ja avatarien ohjauksessa. Järjestelmän rakentamiseen on käytetty avoimen lähdekoodin ratkaisuja Linden Labsin Second Life virtuaaliympäristöstä ja avoimeen lähdekoodiin perustuvaa ARToolkit-ohjelmistoa ja OpenCV library -työkalupakkia. Avoimeen lähdekoodiin perustuvien ratkaisuiden käyttö on laskenut kehityskustannuksia ja mahdollistanut useampien ohjelmoijien, sekä sovelluskehittäjien osallistumisen työhön.

Uuden teknologian odotetaan tarjoavan aiempaa edullisemman, tehokkaamman, vuorovaikutteisemman ja ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon perinteisille kokouksille, puhelin-, video- tai on-screen-neuvotteluille. ACME:n prototyyppi tullaan asentamaan IBM:n tutkimusyksikköön Austiniin ja Nokian tutkimuskeskukseen Tampereelle testaus- ja kehityskäyttöön. Järjestelmä on myös nähtävillä kansainvälisessä ISMAR-symposiumissa Orlandossa lokakuussa.

Lisätietoja VTT:n virtuaaliratkaisuista Internetissä

Videomateriaalia YouTubessa

IBM press relese
IBM Media Relations
Ari Fishkind
fishkind@us.ibm.com


Lisätietoja

Charles Woodward
Tutkimusprofessori
020 722 5629

 

 

Lisätietoja

Charles Woodward
Tutkimusprofessori
020 722 5629