Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

28.10.2009 klo 9.30 – n. 16.30

GMP Asetus ja viranomaisvaatimukset - Elintarvikepakkaukset

VTT, Espoo, Otaniemi, Tekniikantie 2

Tuoteturvallisuus syntyy koko arvoketjun yhteistyönä. Jokaisella toimijalla – myös sinulla − on oma vastuunsa. Seminaari tarjoaa kaikille arvoketjun toimijoille olennaisen, ajankohtaisen tiedon pakkausten tuoteturvallisuudesta ja siihen liittyvistä päätöksenteon apuvälineistä.


Mitkä tekijät synnyttävät suurimmat uhkat elintarvikepakkauksen turvallisuudelle? Seminaarissa käsitellään GMP-säännöstöä ja muita viimeaikaisia hygieniamääräyksiä, jotka vaikuttavat pakkausteollisuuteen. Ylitarkastaja Pirkko Kostamo Elintarviketutkimusvirasto Evirasta esittelee hyviä tuotantotapoja (GMP) ja neuvoo, kuinka lainsäädännön vaatimukset siirretään käytäntöön. Heini Koivistoinen Ypap Oy:stä esittelee GMP-asetusta tuotannon näkökulmasta. Päivi Harju-Eloranta Stora Enso Oyj:stä kertoo, kuinka paperiteollisuus ohjeistaa elintarvikepakkausmateriaalien valmistusta.


Ohjelma (pdf)

Ilmoittautuminen: Täytä ilmoittautumislomake www:ssä 19.10.2009 mennessä. Seminaarin hinta on 480 euroa (+ alv 22 %). Jos linkki ilmoittautumiseen ei toimi, lähetä ilmoittautumisesi sähköpostina osoitteeseen info@vtt.fi tai voit soittaa numeroon 020 722 5547 (Jaana Nurmi).


Mitä seminaari tarjoaa?


  • Ratkaisuja ajankohtaisimpiin tuoteturvallisuuskysymyksiin
  • Käytännön vinkkejä lainsäädännön toteuttamiseksi omassa yrityksessä
  • Neuvoja pakkausten valmistajille tuoteturvallisuuden kannalta kriittisten kohtien tunnistamiseen omassa tuotannossa
  • Tietoa ympäristölähtöisen tuotesuunnittelun mahdollisuuksista

Kenelle seminaari on tarkoitettu?


  • Pakkausten valmistajille ja jatkojalostajille
  • Brändinomistajille ja pakkaajille
  • Pakkausmateriaalien valmistajille
  • Pakkausten ja pakkausmateriaalien tuotekehittäjille
  • Alan myynti- ja markkinointihenkilöille

Seminaarin käytännönläheisyyden vuoksi osallistujamäärä on rajattu, joten varmista paikkasi ajoissa!


Keskustelunaiheita ja kysymyksiä voi lähettää järjestäjille etukäteen. Kysymykset tulee toimittaa Marja Pitkäselle tai VTT:n luennoitsijoille 21.10.2009 mennessä (etunimi.sukunimi@vtt.fi).


Osallistumismaksu:
Seminaarin osallistumismaksu on 480 euroa (+ alv 22 %). Hinta sisältää luennot ja seminaarimateriaalin sekä lounaan ja kahvit. Osallistumismaksu veloitetaan ilmoittautumisen yhteydessä.


Peruutusehdot:
Mikäli et pääsekään osallistumaan seminaariin, ilmoita siitä 14 päivää ennen seminaarin alkua. Mikäli peruutus tapahtuu tämän päivän jälkeen, veloitamme 50 % seminaarin hinnasta. Osallistumisoikeuden voi aina vaihtaa veloituksetta toiselle työntekijälle yrityksessä.


Lisätietoja:
Marja Pitkänen, puh. 040 578 7923, marja.pitkanen@vtt.fi
Birgit Aurela, puh. 040 566 2910, birgit.aurela@vtt.fiTervetuloa!