Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Markus Linder VTT:n funktionaalisten materiaalien tutkimusprofessoriksi

30.09.2009


VTT:n hallitus nimitti tekniikan tohtori Markus Linderin funktionaalisten materiaalien tutkimusprofessorin toimeen viisivuotiskaudeksi 1.10.2009 alkaen Espooseen. Tutkimusprofessorin toimialana on laaja-alainen materiaalitieteeseen perustuvien ratkaisujen kehittäminen ja soveltaminen. Erityisesti painotetaan nano- ja funktionaalisten materiaaliteknologioiden sekä biomimeettisten ratkaisujen kehitystä ja soveltamista.

VTT:n tutkimusprofessorin tehtävänä on johtaa ja osallistua alansa tutkimukseen osana kansainvälistä tutkimusyhteisöä. Hän vastaa alansa tutkimuksen suuntaamisesta, kehittämisestä ja sen hyödyllisyydestä suomalaisen elinkeinoelämän kannalta.

Markus Linder väitteli TKK:ssa vuonna 1997. VTT:llä Linder on työskennellyt tutkijana, tiiminvetäjänä ja projektipäällikkönä hankkeissa, jotka liittyvät nano-biomateriaaleihin, proteiinien rakenteeseen ja toimintaan, pintakemiaan sekä selluloosan entsymaattiseen hydrolyysiin. Vuonna 2006 Linder nimettiin akatemiatutkijan virkaan viisivuotiskaudeksi. Tutkimus on monitieteistä tutkimusta, jossa yhdistetään biotekniikkaa, elektroniikkaa ja materiaalitiedettä.


Lisätietoja

Markus Linder
Tutkimusprofessori
040 097 1207

 

 

Lisätietoja

Markus Linder
Tutkimusprofessori
040 097 1207