Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Merkittävä kansainvälinen tietoalan konferenssi Suomessa kesäkuussa 2010

21.01.2010


Yksi maailman johtavista tietoalan organisaatioista, ICSTI International Council for Scientific and Technical Information, järjestää vuosittaisen konferenssinsa Helsingissä 10 . - 11.6.2010. Ensi kesän globaalien Tietopäivien suomalaiset järjestäjät ja isännät ovat Tietoasiantuntijat ry, VTT ja Patentti- ja rekisterihallitus.

Ks. tapahtuman sivusto

Konferenssin pääteema on ”From Information to Innovation”. Teemalla halutaan valottaa tiedon merkitystä tieteellisen, teknisen ja liiketalouden kehityksen veturina. Konferenssin puolitoistapäiväiseen ohjelmaan sisältyy useasta eri näkökulmasta aihetta pohtivia vaikuttajien ja asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä paneelikeskustelu. Konferenssin pääteema rakentuu neljästä kokonaisuudesta: Information as the Lifeblood of Research and Innovation, Intelligent Information Solutions and Services, Towards the Innovative Knowledge Society ja Creating the Future. 

Maineikas puhujakaarti pitää tässä vaiheessa sisällään muun muassa seuraavia nimiä:

• Adam Bly, Seed Magazine

• Lee- Ann Coleman, British Library

• Jay Katzen, Elsevier Science and Technology Division

• Jolande Goldberg, Library of Congress, USA

• Juha Korkeila, Tekes

• Mikko Kosonen, Sitra;

• Laura Ruotsalainen, VTT

• Juan-Carlos Sobrino; Nature Publishing Group

• Walter Warnick, U.S. Department of Energy, Office for Scientific and Technical Information

Konferenssiin odotetaan Tietoasiantuntijat ry:n jäsenten lisäksi päättäjiä ja vaikuttajia yksityiseltä, akateemiselta ja julkiselta sektorilta eri puolelta maailmaa. Konferenssin ja siihen liittyvän näyttelyn tavoitteena on antaa konkreettisia malleja ja ratkaisuja tiedon hyödyntämiseen tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa sekä menestyksen eväitä tulevaisuuden rakentamiseen. Konferenssin puitteet järjestetään edistämään monipuolista verkottumista yli rajojen.

Konferenssissa julkistetaan WorldWideScience.org -portaalin monikielinen ratkaisu


”Helppo pääsy tutkimustiedon lähteille nopeuttaa tutkimusta, lisää kansainvälistä yhteistyötä ja avaa mahdollisuuksia tieteen edistymiselle ja innovaatioille.” sanoo Dr Walter Warnick (Director, US Department of Energy, Office of Scientific and Technical Information), WorldWideScience.org –portaalin liikkeellepaneva voima ja innovaattori. ”Portaali kokoaa yhteen ja tuo kaikkien ulottuville tiedot julkisen tutkimuksen tuloksista. Portaalin sisältö on vuodesta 2007 laajentunut 7:sta 61 maahan. Käyttäjä voi hakea yhtaikaa yli 400 miljoonaa sivua tieteellis-teknistä tietoa, josta suurin osa ei ole löydettävissä yleisillä hakukoneilla.”

Dr Warnick julkistaa konferenssissa WorldWideScience-portaalin uuden monikielisen ratkaisun, jonka ansiosta esimerkiksi kiinan- ja venäjänkieliset tutkimustulokset tulevat entistä tehokkaammin hyötykäyttöön.

www.worldwidescience.org


Lisätietoja

Pirjo Kainu, Tietoasiantuntijat ry.
050 572 2779

Kirsi Tuominen
Tietopalvelupäällikkö
020 722 4370

 

 

Lisätietoja

Pirjo Kainu, Tietoasiantuntijat ry.
050 572 2779

Kirsi Tuominen
Tietopalvelupäällikkö
020 722 4370