Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Sibelius-Akatemian ja VTT:n joulukonsertti Second Life -virtuaalimaailmassa 26.11.

26.11.2010


Sibelius-Akatemia ja VTT järjestävät 26.11.2010 klo 17 - 18 joulukonsertin, joka tapahtuu samanaikaisesti Otaniemessä Aalto Design Factoryssä ja virtuaalimaailmassa SecondLifessa niin, että molemmat yleisöt kokevat olevansa samassa tilassa.

Voit osallistua SecondLifen avatarena Aalto Design Factoryn pikkujoulujen joulukonserttiin hankkimalla SecondLife-käyttäjätunnuksen ja lataamalla asiakasohjelman osoitteesta join.secondlife.com. Muista olla hyvissä ajoin "EduFinland IV" -nimisellä saarella osoitteessa http://slurl.com/secondlife/Edufinland IV/151/198/25/. 60 - 70 ensimmäistä mahtuu mukaan.

Sibelius-Akatemian taiteilijat esittävät jouluista musiikkia Suomesta ja ulkomailta Aalto Design Factoryn pikkujouluväelle, toimittajille ja muille kutsuvieraille. Esiintyjinä: bassobaritoni Oskari Nokso-Koivisto, sopraano Reetta Haavisto ja harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi.

VTT:n tavoitteena on saada konsertista kokemuksia SecondLifen soveltuvuudesta yleisötilaisuuksien ja kokousten virtuaalilaajennuksiin sekä tietoa tekniikan luotettavuudesta ja sen mahdollisuuksista. Kokemusta sovelletaan jatkossa yleisötilaisuuksien ja virtuaalimaailman yhdistelmiin (mixed reality, sekoitettu todellisuus). Kokemusta hyödynnetään myös kehitettäessä sekoitetun todellisuuden ja videoneuvottelujärjestelmien yhdistämistä.

Konsertissa hyödynnetään VTT:n MWI (Mirror Worlds Interaction) -projektissa kehittämää ohjelmakoodia, jolla voidaan luoda ikkuna todellisuuden ja virtuaalimaailman välille. Videoprojektorien ja kameroiden avulla luodun ikkunan lisäksi todellinen ja virtuaalinen äänimaailma ovat yhteydessä toisiinsa. Kuvakulmien valinnalla luodaan vaikutelma, että virtuaalinen SecondLife-tila sijaitsee konserttitilan vieressä.

Konenäköpohjaista avatarien ohjausta ei vielä tässä konsertissa käytetä, vaan avatareja ohjataan manuaalisesti. Tilaisuudessa kerätään myös dataa kehitystyön pohjaksi.


Lisätietoja

Tuomas Kantonen
Tutkija
020 722 4949

Oskari Nokso-Koivisto, Sibelius-Akatemia
Bassobaritoni
044 0450 732

 

 

Lisätietoja

Tuomas Kantonen
Tutkija
020 722 4949

Oskari Nokso-Koivisto, Sibelius-Akatemia
Bassobaritoni
044 0450 732