Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

EPSO-konferenssin uusi ajankohta on 29.8. - 1.9: Kestävän kehityksen menetelmät elintarvikkeiden ja lääkkeiden tuotantoon kasvibiotekniikan keinoin

15.04.2010


Miten kasvibiotekniikan keinoin voidaan kehittää menetelmiä tuottaa ravintoa, energiaa, lääkkeitä, rehua nopeasti muuttuvassa ilmastossa? Miten turvata ruoan saatavuus ja turvallisuus tulevaisuudessa? Kysymyksiin haetaan vastauksia kansainvälisessä EPSO-konferenssissa Muoniossa 29.8. - 1.9.2010.

Aika: 29.8. - 1.9.2010

Paikka: Olos Polar Center, Muonio

Konferenssi kokoaa yhteen lähes 300 kasvitutkimuksen eri alojen edustajaa yliopistoista, tutkimuslaitoksista ja teollisuudesta ympäri maailmaa. Mukana on molekyylibiologeja, kasvinjalostajia, elintarviketutkijoita sekä  kasvibiotekniikan ja kasviekologian huippuasiantuntijoita.

Konferenssissa on kaikkiaan neljän päivän ajan yli 50 tieteellistä esitystä maailman tunnetuimpien kasvitutkijoiden esittäminä. Tohtori Jim Barber (Imperial Collage, London,) haastaa kuulijat kertomalla, voiko keinotekoinen kasvinlehti toimia aurinkoenergian lähteenä. Tohtori Maurice Moloney (SemBioSys, Calgary, Kanada) kertoo, miten insuliinia voidaan tuottaa rekombinattitekniikan avulla kasveissa vastaamaan yhä kasvavaa diabeetikoiden elintärkeää lääkitystä. Kasveissa tuotettu insuliini on nyt läpäissyt kliinisen faasi III -kokeet ja on etenemässä markkinoille. EPSOn presidentti valottaa Euroopan biotalouden haasteita ruoan turvallisuudelle ja samasta aiheesta järjestetään myös paneelikeskustelu, johon osallistuu mm. Suomen EVIRAn johtaja Jaana Husu-Kallio.

Konferenssin järjestää European Plant Science Organisation EPSO. Tämän viidennen kansainvälisen EPSO-konferenssin järjestelyvuoro on nyt VTT:llä. Tapahtuman puheenjohtajina toimivat VTT:n lääkehityksen biotekniikan teknologiapäällikkö, dosentti Kirsi-Marja Oksman-Caldentey ja EPSOn johtaja, tohtori Karin Metzlaff.

Lisätietoja: Teknologiapäällikkö Kirsi-Marja Oksman-Caldentey, kirsi-marja.oksman@vtt.fi, puh. 020 722 4459

MEDIAMATERIAALI

ILMOITAUTUMISLOMAKE MEDIAN EDUSTAJILLE

EPSO-KONFERENSSIN OHJELMA