Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Seuraavina kohteina Oulu ja Tallinna: Vauhtia kasvuun keksinnöillä - Suomen suurin keksintötehdas ja huippuyliopisto yhteiskiertueella

05.04.2011


VTT ja Aalto-yliopisto ovat parhaillaan Suomen, Viron ja Venäjän kattavalla yhteiskiertueella kertomassa, miten yritykset voivat nopeuttaa kasvuaan, markkinoillepääsyä ja tuotekehitystään hyödyntämällä patentoituja keksintöjä. VTT:n ja Aallon asiantuntijat esittelevät patenttien lisensoinnin ja hyödyntämisen käytäntöjä sekä keksintöjä, joille parhaillaan etsitään hyödyntäjiä.

VTT:n liiketoiminnan kehityspäällikkö Inka Orko kertoo kiertueen tavoitteista: "VTT haluaa lisätä yhteistyötä ja kehittää toimintatapoja pk-yritysten kanssa. Toivomme, että tapaamme tällä kiertueella uusia yrityksiä, joiden kanssa pääsemme luomaan yhteyksiä ja käynnistämään yhteishankkeita."

Kiertueen ensimmäiset tapahtumat viikolla 12/2011 keräsivät vajaat 150 osallistujaa Lappeenrannassa, Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa ja niissä esiteltiin kymmeniä mm. elektroniikan, prosessi- ja valmistavan teollisuuden, biotekniikan sekä ohjemistopuolen keksintöjä. Kaikissa tapahtumisssa puhujana ollut Aalto Centre for Entrepreneurshipin (ACE) markkinointipäällikkö Teemu Seppälä toteaa: ”Kiertue on ollut jo tähän mennessä menestys: monet yritykset  ovat löytäneet keksintösalkustamme kiinnostavia mahdollisuuksia ja keskustelut on saatu hyvään alkuun”. Keksintöjen lisäksi Aalto-yliopisto esittelee kasvusuuntautuneita start-up yrityksiään ja tarjoaa monia mahdollisuuksia kasvuyrittäjyydestä kiinnostuneille, mm. Aalto Venture Garagessa toteutettavan Startup Saunan muodossa.

Kiertueen yhteistyökumppanina on Technopolis, joka haluaa tukea innovaatioiden kehittämistä: ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että kiertue on saanut hyvän vastaanoton ja houkutellut mukaan uusista mahdollisuuksista kiinnostuneita yrityksiä kaikilla paikkakunnilla. Tavoitteenamme on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti kiinnittää huomiota kasvuyrittäjyyteen ja saada kampuksillemme uusia akateemisia yksiköitä ja tuotekehitykseen keskittyneitä toimijoita, jotka palveluillaan tukevat myös kasvuyrityksiä, kertoo Karita Huotari, Technopoliksen Head of Strategic Matchmaking Services.

Kiertueen seuraavat tilaisuudet aamupäivisin:

6.4.2011 Oulu, 8.4.2011 Tallinna, 3.5.2011 Turku, 15.9.2011 Pietari. Tapahtumien tarkemmat tiedot löydät täältä.

Aalto-yliopiston ja VTT:n tutkimuksesta syntyy vuosittain satoja liiketoimintamahdollisuuksia

VTT oli vuoden 2010 suurin kotimainen patentinhakijayritys 95 hakemuksellaan (Patentti- ja rekisterihallituksen tilastot). VTT:n IP Business -toiminto vastaa näiden sekä muiden VTT:n keksintöjen ja immateriaalioikeuksien kaupallistamisesta ja hyödyntämisestä tuottaen näin kilpailuetua asiakasyrityksilleen.

Aalto-yliopiston tutkimuksesta syntyy vuosittain yli 100 keksintöä, joista noin puolet patentoidaan. Aallon IP-salkussa on yli 50 aktiivista patenttiperhettä lisensoitaviksi teollisuuden tarpeisiin. Aalto Center for Entrepreneurship (ACE) tarjoaa innovaatio-, kaupallistamis- ja start-up-palveluja Aalto-yliopiston tutkijoille, opiskelijoille ja yhteistyökumppaneille, ja pyrkii helpottamaan tutkimustuloksiin pohjautuvaa kasvuyrittäjyyttä.

Technopolis Oyj on tietointensiivisten yritysten ja yhteisöjen toimintaympäristöihin ja palveluihin erikoistunut pörssiyritys. Sen palvelukokonaisuudessa yhdistyvät yritys- ja kehityspalvelut sekä nykyaikaiset toimitilat. Tällä hetkellä noin 20 000 ihmistä ja yli 1 300 yritystä ja yhteisöä toimii Technopoliksen tiloissa Suomessa pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa ja Tampereella sekä Venäjällä Pietarissa ja Virossa Tallinnassa. Technopolis Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssiin.


Lisätietoja

Inka Orko
Liiketoiminnan kehityspäällikkö, VTT
0400 966 884

Karita Huotari
Head of Strategic Matchmaking Services, Technopolis
040 579 8757

Teemu Seppälä
Markkinointipäällikkö, Aalto-yliopisto
050 301 1192

 

 

Lisätietoja

Inka Orko
Liiketoiminnan kehityspäällikkö, VTT
0400 966 884

Karita Huotari
Head of Strategic Matchmaking Services, Technopolis
040 579 8757

Teemu Seppälä
Markkinointipäällikkö, Aalto-yliopisto
050 301 1192