Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT kokoaa metabolomiikan huippuasiantuntijat Suomeen

22.09.2011


VTT haluaa olla luomassa uusia kehityspolkuja kohti terveempää elämää. Uusia mahdollisuuksia diagnostiikalle, lääkekehitykselle, teolliselle biotekniikalle ja ympäristöteknologialle avaava metabolomiikka on ollut VTT:n tutkimuksen kohteena jo lähes 10 vuotta.

VTT on mukana järjestämässä syyskuun lopussa pidettävää metabolomiikan alan kansainvälistä kokousta. Kongressin avauspuheenvuoron pitää professori Jeremy K. Nicholson Lontoon Imperial Collegesta sunnuntaina 25.9.

Metabolomiikka on uusi tieteenala, joka tutkii elimistön aineenvaihduntatuotteita ja niiden toimintaa ja vaikutusta ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen. Teknologia on jo edistänyt eri syöpätyyppien, 1-tyypin diabeteksen, liikalihavuuden ja sen aiheuttamien sairauksien sekä skitsofrenian hoitojen kehitystyötä. Syövän hoitoon on löydetty metabolomiikan avulla uusia lääkekohteita, ja niiden teollinen tuotanto on jo lähtenyt käyntiin.

VTT on hyödyntänyt tutkimuksissaan metabolomiikkaa jo lähes 10 vuotta. VTT:n tutkimusprofessori Matej Oresic näkee metabolomiikan tulevaisuuden hyvin valoisana: ”Sen merkitys terveyden ja hyvinvoinnin alalla kasvaa voimakkaasti, ja se on avainasemassa kehitettäessä henkilökohtaista terveydenhuoltoa. Olemme jo löytäneet useita biomarkkereita, joilla voidaan ennakoida vakavien sairauksien puhkeamista.”


Lisätietoja

Matej Oresic
Tutkimsuprofessori
020 722 4491

 

 

Lisätietoja

Matej Oresic
Tutkimsuprofessori
020 722 4491