Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT:n uusi lupaava spin-off kaupallistaa nopeaa ja tarkkaa pintamittaustekniikkaa

21.01.2011


VTT Ventures Oy:n yrityssalkussa on uusi lupaava spin-off-yritys: FocalSpec Oy. Yritys käyttää LCA-tekniikkaa (lateraarinen kromaattinen aberraatio) kehittääkseen ja valmistaakseen nanometrien tarkkuusluokan pinnan topografian ja kiillon mitta-antureita ja laitteita suurnopeus-online-sovelluksiin.

Uusi teknologia on nopea, tarkka ja immuuni monille häiriöille, joita löytyy teollisesta ympäristöstä. Sitä voidaan käyttää huokoisille, kiiltäville, värillisille, sekä läpinäkyville pinnoille. Tekniikkaa voidaan soveltaa läpinäkyvien kohteiden ja läpinäkymättömien tuotteiden paksuuden mittaukseen sekä läpinäkyvien pinnoitteiden ja läpinäkymättömien tuotteiden kokonaispaksuuden mittaukseen.

FocalSpec Oy:n liiketoiminta perustuu VTT:llä kehitetyn ja patentoidun LCA-tekniikan kehittämiseen. Yrityksen sijoittajat ovat kokeneita yrittäjiä, joilla on vuosien kokemus yritysten perustamisesta ja niiden toiminnan kehittämisestä. Yrityksen liikevaihdon arvioidaan ylittävän 5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärän kasvavan merkittävästi jo vuonna 2015. Yritys toimii Oulussa.

VTT Ventures Oy

VTT Ventures Oy:n tehtävä on VTT:n teknologiaan perustuvien kansainvälistä potentiaalia omaavien kasvuyhtiöiden synnyttäminen..VTT Ventures etsii aktiivisesti lahjakkaita ja kokeneita yrittäjiä kaupallistamaan teknologiaansa. VTT Ventures Oy tarjoaa yrittäjille ammattimaista liiketoiminnan kehitystukea yhdessä julkisten ja yksityisten innovaatiokumppaneidensa kanssa. VTT Ventures sijoittaa spin-off-yhtiöihinsä yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. VTT Venturesin tavoite on edistää suomalaista innovaatiotoimintaa ja talouden kasvua sekä saada tuottoa tekemilleen varhaisen vaiheen pääomasijoituksille.

VTT Ventures oy:n spin-off-salkussa on 20 start-up vaiheen yritystä.


Lisätietoja

Antti Sinisalo
Toimitusjohtaja, VTT Ventures Oy
040 524 8751

 

 

Lisätietoja

Antti Sinisalo
Toimitusjohtaja, VTT Ventures Oy
040 524 8751