Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT palkkaa yrittäjiä

15.06.2011


Yrittäjät eivät välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun kuvittelee VTT:n unelmatyöntekijää. Mutta kun asiaa ajattelee, yrittäjien palkkaaminen onkin VTT:n kannalta järkevää.

Teemu Haapala aloitti yrittäuransta VTT:n Entrepreneuship-in-Residence -ohjelmassa.

”2300 tutkijan ja 280 miljoonan euron vuosittaisen tuotekehitysbudjetin VTT on valtava immateriaalioikeuksien lähde. Arvioimme joka vuosi sadoittain ideoita ja käynnistämme muutamia lupaavimpiin teknologioihin perustuvia spin-off –yrityksiä”, kertoo Antti Sinisalo, VTT Ventures Oy:n toimitusjohtaja.

VTT Ventures on Teknologian tutkimuskeskus VTT:n omistama kehitysyritys. Yrityksen tehtävänä on kehittää kansainvälisen kasvupotentiaalin korkean teknologian yrityksiä – perustuen VTT:n teknologiaan.

”Suora yhteys VTT:n tutkimukseen takaa meille runsaasti ideoita ja IPR:ää (Intellectual Property Rights). Mutta tarvitsemme lahjakkaita yrittäjiä ja riskipääomakumppaneita rakentaaksemme kasvuyrityksiä”, Sinisalo sanoo.

VTT Venturesin Entrepreneur-in-Residence -ohjelma

Monet VTT:n spin-offeissa työskentelevät yrittäjät on rekrytoitu Entrepreneur-in-Residence –ohjelman kautta. Talonsisäinen yrittäjyyden kehitysohjelma on suunniteltu henkilöille, joilla on yrittäjäkokemusta tai muuten soveltuva tausta.

Yrittäjien odotetaan johtavan yrityshautomoprojektia yhdessä VTT:n tutkijoiden kanssa. He valmistelevat liiketoimintasuunnitelman ja sijoittaja-pitchin, ja muodostavat start-upin perustajatiimin. Onnistuneen hautomoprojektin jälkeen yrittäjät ottavat hoitaakseen start-upin toimitusjohtajan tehtävät.

Saatavilla VTT:n ideat, patentit ja avainhenkilöt

Teemu Haapala, Hookie Technologies Oy:n tuotekehitysjohtaja, on yksi niistä yrittäjistä, joilla on käytännön kokemusta VTT Venturesin Entrepreneur-in-Residence –ohjelmasta.

Hookien missiona on tarjota aktiivisille käyttäjille informaatiota heidän tekemistään fyysisistä aktiviteeteista. Fyysisten aktiviteettien seuranta, ja niitä seuraavan informaation jakaminen tulisi olla helppoa, palkitsevaa ja hauskaa motivoiden samalla ihmisiä olemaan entistäkin aktiivisempia. Hookie toimittaa tämän informaation.

”Entrepreneur-in-Residence –ohjelma tarjosi minulle mahdollisuuden kehittää liiketoimintaideaamme mukana olleiden VTT:n tutkijoiden täyden tuen avulla. Minun tarvitsi löytää oikeat ideat ja patentit sekä luoda suhteita oikeisiin ihmisiin VTT:llä saadakseni asioita eteenpäin”, Haapala sanoo.

Mahdollisuuksia biotekniikan, elektroniikan ja ohjelmistojen aloilla

”Tällä hetkellä meillä on useita mielenkiintoisia projekteja ”katvetilassa”. Etsimme yrittäjiä etenkin biotekniikan, elektroniikan ja ohjelmistojen aloille”, Sinisalo sanoo.

Lisätietoa VTT:n Entrepreneur-in-Residence –ohjelmasta on saatavilla VTT Venturesin web-sivuilla osoitteessa http://www.vttventures.fi/for-entrepreneurs/entrepreneur-in-residence.

VTT Ventures Oy

VTT Ventures Oy:n missio on keskittyä erottamaan arvoa VTT:n teknologioista kehittämällä VTT-pohjaisia korkean teknologian yrityksiä, joilla on kansainvälistä kasvupotentiaalia. Yhtiö etsii aktiivisesti lahjakkaita ja kokeneita yrittäjiä johtamaan teknologioidensa kaupallistamista. VTT Ventures tarjoaa yrittäjille ammattimaista tukea liiketoiminnan kehittämiseen yhdessä julkisten ja yksityisten innovaatiokumppaneidensa kanssa helpottaakseen spin-off –prosessia liiketoiminnan suunnittelusta rahoitukseen. VTT Ventures sijoittaa spin-off –yrityksiinsä yksityisten sijoittajien ohella. VTT Venturesin tavoite on virkistää suomalaista innovointia ja saada tuottoa varhaisen vaiheen pääomasijoituksilleen. VTT Venturesin spin-off –portfoliossa on 20 start-up –vaiheen yritystä.


Lisätietoja

Antti Sinisalo, VTT Ventures Oy
toimitusjohtaja
+358 40 524 8751

Teemu Haapala, Hookie Technologies Ltd
+358 400 776371

 

 

Lisätietoja

Antti Sinisalo, VTT Ventures Oy
toimitusjohtaja
+358 40 524 8751

Teemu Haapala, Hookie Technologies Ltd
+358 400 776371