Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Tutkimusprofessori Nils-Olof Nylundille Vuoden Autoteknikko -palkinto

16.03.2011


Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL) on myöntänyt VTT:n liikenteen energiankäytön ja moottoritekniikan tutkimusprofessori Nils-Olof Nylundille Vuoden Autoteknikko -palkinnon. Perusteluina ovat Nylundin saavutukset ajoneuvojen päästöjen ja vaihtoehtoisten energialähteiden tutkimuksessa muun muassa tieliikenteen energiansäästöön ja uusiutuvan energian käyttöön liittyvän TransEco -tutkimusohjelman puitteissa. Vastaavan tunnustuksen on aiemmin saanut myös VTT:n erikoistutkija Juhani Laurikko.

Nylund on arvostettu kansainvälinen autotekniikan asiantuntija, joka on vahvasti mukana muun muassa kansainvälisen energiajärjestön IEA:n toiminnassa. Hänet on lisäksi palkittu useassa kansainvälisissä kongresseissa esimerkiksi parhaista teknillisistä raporteista ja esityksistä. Nylund toimii mm. TransEco-tutkimusohjelman vetäjänä. Ohjelmassa kehitetään tieliikenteen energiankäyttöä ja liikenteen päästöjä vähentävää teknologiaa ja kaupallistetaan kehitystyön tuloksia. TransEco-ohjelma on keskeinen alusta liikenteen energiansäästön ja uusiutuvan energian tutkimukselle. Tukea puolestaan tulee vuoden vaihteessa käynnistyneistä kahdesta uudesta VTT:n innovaatio-ohjelmasta, InTrans (älyliikenne) sekä Sähköajoneuvot ja –työkoneet.

SATL on nimennyt Vuoden Autoteknikon vuodesta 1982 lähtien. Nimitys on järjestön korkein tunnustus, joka myönnetään autoalalla tai autoalan hyväksi toimineelle henkilölle. Nimitys julkistettiin SATL:n liittokokouksen yhteydessä maaliskuussa 2011.


Lisätietoja

Nils-Olof Nylund
Tutkimusprofessori
020 722 5518

 

 

Lisätietoja

Nils-Olof Nylund
Tutkimusprofessori
020 722 5518