Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Tieto kehitti mobiilisovelluksen helpottamaan kuluttajan ostopäätöstä

16.11.2011


Tieto on kehittänyt älypuhelimeen ladattavan sovelluksen, joka tarjoaa kuluttajille lisätietoa ostopäätösten tueksi. Tieto Cloud of Things (Cotter) -mobiilisovelluksen avulla kuluttaja saa puhelimeensa tuotteen valmistajan tarjoamia lisätietoja, joiden perusteella hän pystyy arvioimaan tuotteen sopivuutta itselleen. Mobiilisovelluksen avulla hän voi myös jakaa näkemyksensä tuotteesta yhteisöllisesti sosiaalisen median kanavissa.

VTT:n tekemän kyselytutkimuksen mukaan lähes 70 % kuluttajista ilmoitti tutkivansa tuotetietoja tarkasti. Yli 60 % vastanneista haluaisi saada ostotilanteessa nykyistä yksityiskohtaisempia tuotetietoja ja yli 75 % haluaisi paremmat mahdollisuudet vertailla eri tuotteiden ominaisuuksia sekä raaka-aineita. Kyselytutkimuksen mukaan tiedon saaminen on avainasemassa kestävän kehityksen mukaisessa kuluttamisessa. Syyskuussa 2011 toteutettuun kyselytutkimukseen osallistui yhteensä noin 1000 suomalaista ja ruotsalaista kuluttajaa.

”Kuluttajat ostavat mielellään ympäristöystävällisiä, paikallisesti sekä eettisiä tuotettuja tuotteita. Yli 73 % tutkimukseen vastanneista sanoo, että tuotteiden eettisyydestä on kuitenkin vaikea saada riittävästi tietoa, ja yli puolet haluaisi tietoja myös tuotteiden ympäristömittareista. Kuluttajat olisivat myös valmiita maksamaan enemmän kestävää kehitystä tukevista tuotteista”, VTT:n tutkimuskoordinaattori Tua Huomo kertoo.

”Uudenlaisilla sovelluksilla on tärkeä rooli myös kestävän kehityksen edistämisessä. Tieto Cloud of Things-mobiilisovellus tarjoaa kuluttajille ja tuotteen valmistajalle ainutlaatuisen kommunikointi- ja yhteistyökanavan. Sovellus rikkoo sosiaalisen median, mobiilipelaamisen ja kuluttajapalautteen rajapintoja”, kertoo ohjelmapäällikkö Ville Puntanen Tiedosta.

Tuotteen valmistaja voi Tieto Cloud of Thingsin avulla tarjota tuotetietoja mobiilisti muun muassa tuotetuen, videoiden, kuvien tai tekstin avulla. Lisäksi valmistaja voi tarjota digitaalista sisältöä käyttäjän näkymään todellisesta maailmasta. Tietoa voidaan tarjota esimerkiksi tuotteen valmistuspaikasta, hiilijalanjalanjäljen suuruudesta, käytettävyydestä sekä saatavuudesta. Kuluttaja voi ostotilanteessa tarkastella muiden kuluttajien antamaa palautetta. Lisäksi kuluttaja voi osallistua mobiilipelaamiseen sosiaalisessa mediassa ja esimerkiksi kilpailla pisteistä, kuka on kertonut tuotteista eniten mielipiteitä.

Taustatutkimus sovellukseen on tehty yhteistyössä VTT:n kanssa Tivitin Cloud Software -ohjelmassa. Cloud Software Finland on Tivitin nelivuotinen (2010-2014) ohjelma, jossa keskitytään pilvipalveluiden eri osa-alueiden kehittämiseen. Ohjelmaa rahoittaa Tekes.

Linkki: Cloud Software Program

Tieto on Pohjois-Euroopan johtava tietotekniikka- ja tuotekehityspalveluyhtiö. Pitkälle erikoistuneiden tietotekniikkaratkaisujemme ja -palvelujemme sekä vahvan teknologia-alustamme ansiosta voimme tarjota merkittäviä liiketoimintahyötyjä niin paikallisille kuin kansainvälisesti toimiville asiakkaillemme. Olemme luotettu kumppani liiketoiminnan muutoksessa ja riittävän lähellä asiakkaitamme ymmärtääksemme näiden yksilölliset tarpeet. Palveluksessamme on noin 18 000 tietotekniikan asiantuntijaa, ja yhteisenä tavoitteenamme on olla johtava palveluintegraattori, joka luo parhaita palvelukokemuksia tietotekniikan alueella. www.tieto.fi

Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy kiihdyttää suomalaista tieto- ja viestintätekniikan osaamisen kehittämistä. Suomen innovaatiopolitiikkaa toteuttavan strategisen huippuosaamisen keskittymän (SHOK) tehtävänä on yhdistää ja systematisoida kehitystyötä ja saada tutkimuksen tulokset virtaamaan liiketoiminnan käyttöön entistä nopeammin.


Lisätietoja

Ville Puntanen
Ohjelmapäällikkö, Tieto
050 385 9904

Tua Huomo
Tutkimuskoordinaattori , VTT
040 5644 146

 

 

Lisätietoja

Ville Puntanen
Ohjelmapäällikkö, Tieto
050 385 9904

Tua Huomo
Tutkimuskoordinaattori , VTT
040 5644 146