Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Uusia avauksia Intiasta

27.09.2011


Elinkeinoministeri Jyri Häkämies avaa suomalaisten innovaatiotoimijoiden FinNode-verkoston Intian toiminnan 27.9. New Delhissä. FinNode Intian tuottamien uusien avausten tavoitteena on lisätä suomalaisten yritysten kiinnostusta Intiaan ja viedä tutkimus- ja innovaatioyhteistyötä eteenpäin. (FinNode-tiedote 26.9.2011)

”Tavoitteenamme on selvittää suomalaisille organisaatioille yhteistyö- ja liiketoimintamahdollisuuksia, jotka johtavat toimintaan Intiassa ja intialaisten kanssa. Verkoston uusimmat avaukset pureutuvat erityisesti mobiilipalveluihin Intian maaseudulla, intialaisten ammattikoulutustarpeisiin ja diagnostiikka-alan liiketoimintamahdollisuuksiin”, FinNode Intian johtaja Riku Mäkelä kertoo meneillään olevista hankkeista.

Elinkeinoministeri Häkämies avaa FinNode Intian toiminnan 27.9. New Delhissä. FinNode-verkoston viides jäsen verkottaa suomalaisia ja intialaisia osaajia innovaatioiden synnyttämiseksi.

Intian merkitys kasvaa

”Intia on nousemassa Suomen kannalta selvästi aiempaa tärkeämpään asemaan. Intian talous on kasvanut keskimäärin seitsemän prosentin vuosivauhtia. Erityisesti palvelusektorin kasvu ja voimakkaasti kasvanut kotimainen kysyntä tukevat kasvua”, Mäkelä toteaa.

Intiassa toimii tätä nykyä noin 100 suomalaista yritystä, joista pääosa teknologiateollisuudessa ja ohjelmistoalalla. Edullisten tuotantokustannusten ja infrastruktuurin kehittämisen lisäksi Intiassa kiinnostavat valtavat kuluttajamarkkinat. FinNode Intian asiantuntijaverkosto pyrkii paikantamaan uusia yhteistyömahdollisuuksia ja tukemaan yhteisten ponnistelujen käynnistämisessä.

”Intiassa on valtavasti potentiaalia uuden kehittämiseen. Infrastruktuuri, puhdas vesi, energia, terveydenhuolto ja koulutus ovat suuria haasteita, joihin Intia etsii innovatiivisia ratkaisuja. Onnistuneen yhteistyön lopputuloksena syntyy tuotteita ja palveluja, jotka sopivat kehittyville markkinoille ja myös kehittyneisiin maihin”, Mäkelä kertoo.

FinNode-verkosto on globaalisti toimiva suomalaista kilpailukykyä edistävä innovaatioverkosto. FinNode edustaa Suomea ja suomalaista osaamista kansainvälisissä innovaatiokeskittymissä USA:ssa, Venäjällä, Kiinassa, Japanissa ja Intiassa. FinNode yhdistää suomalaisia ja kansainvälisiä osaajia sekä osaamista innovaatioiden luomiseksi. FinNode tuottaa suomalaiselle innovaatiotoiminnalle uusia avauksia seuraamalla muutossignaaleja. FinNode palvelee yksittäisiä yrityksiä verkostoonsa kuuluvien organisaatioiden kautta. FinNoden keskeisinä toimijoina ovat Finpro, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö ja ulkoasiainministeriö. Lisäksi yhteistyössä ovat mukana opetus- ja kulttuuriministeriö, Elinkeinoelämän keskusliitto, Sitra, Suomen Akatemia ja VTT. www.finnode.fi


Lisätietoja

Riku Mäkelä, FinNode India
+91 88 6060 0627

 

 

Lisätietoja

Riku Mäkelä, FinNode India
+91 88 6060 0627