Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT, Sinebrychoff ja Aller lanseeraavat lisätyn todellisuuden mainosmuodon

21.11.2011


VTT, Sinebrychoff ja Aller Media ovat kehittäneet yhteistyössä uudenlaisen lisätyn todellisuuden sovelluksen, jonka tavoitteena on muun muassa aktivoida lukijoita ja lisätä mainontaan uusia ulottuvuuksia.

Uusia media-alan innovaatioita tutkivan, Tekesin rahoittaman Next Median alainen Ubimedia-hanke on kuluneen vuoden ajan luonut käyttäjälähtöisiä, lukukokemusta rikastavia palveluja. Hankkeen uusimpana innovaationa VTT ja Sinebrychoff ovat yhteistyössä Allerin kanssa kehittäneet kaupallisen lisätyn todellisuuden sovelluksen, joka nähdään ensimmäistä kertaa Sinebrychoffin Golden Cap Sparkly -juoman mainoksessa marraskuussa ilmestyvässä Elle-lehdessä.

Lisätyn todellisuuden sovellus rikastaa lehden lukukokemusta tarjoamalla kuluttajalle visuaalisesti näyttävän 3D-pelin. Sovellus ladataan iPhone-matkapuhelimeen, jonka jälkeen lukija voi pelata helppokäyttöistä Sparkly-3D -peliä katsomalla mainosta puhelimensa läpi. Pelin voitettuaan puhelimeen lähetetään tekstiviestinä alennuskuponki, jolla hänet ohjataan ravintolaan tuotteen pariin.

Sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaa VTT, 3D-sisällöntuotannosta vastaa Undo, Sinebrychoff puolestaan tuo hankkeeseen tuotteet ja Aller tarjoaa hankkeelle luotettavan mediaympäristönsä.

”Lehti on innovatiivinen media. Pelaaminen on nyt tuotu sivuille innostamaan ihmisiä entisestään ja kokemaan brändit aivan eri tavalla kuin mitä on koskaan nähty. Tällaiset sovellukset tulevat olemaan arkipäivää lähivuosina”, Allerin online-liiketoiminnan johtaja Jarno Alastalo sanoo.

”Tämä on meille mielenkiintoinen mahdollisuus kokeilla uusia mainonnan välineitä. Golden Cap Sparkly on uudenlainen juoma ja nuorekkaalle tulokkaalle uusi media sopii mainiosti. Sparkly kuplii nyt jokaisen taskussa. Voimme ohjata printtimainonnasta liikennettä suoraan omille asiakkaillemme ravintoloihin,” Golden Cap Sparklyn Brand Manager Päivi Koskela kertoo.

”Projekti tarjosi VTT:lle erinomaisen mahdollisuuden viedä uutta teknologiaa käytäntöön kuluttajatasolle. Teknologia ei sinällään tuota lisäarvoa, vaan toimivaa on kiintoisa sisältö kiintoisalla tavalla esitettynä. Nyt kun käytännöt puhelinvalmistajan kanssa on käyty läpi, tulevien sovellusten toteuttaminen tulee olemaan huomattavasti suoraviivaisempaa”, VTT:n tutkimusprofessori Charles Woodward sanoo.

VTT:n, Sinebrychoffin ja Allerin yhteistyöhankkeen tavoitteina ovat olleet lisätä mainontaan uusia ulottuvuuksia ja tuottaa lukijoille uusia elämyksiä. Lisäksi mainosmuodon avulla brändejä voidaan tuoda esille uudenlaisissa ympäristöissä ja aiheuttaa ”pöhinää” brändin ympärille uudella tavalla.

Aller Media Oy on innovatiivinen ja moderni mediatalo, joka on tunnettu menestyneistä tuotteistaan. Aller Median visiona on olla Suomen sosiaalisin mediayhteisö, jossa uskotaan vapaaseen sanaan ja vuorovaikutukseen. Aller Median ydinosaamista ovat viihteen ja life stylen lisäksi digitaaliset mediakonseptit. Vision ja uudistuskyvyn ansiosta Aller Medialla on vahva markkina-asema ja tunnetut tuotemerkit: 7 päivää, ELLE, Koti ja keittiö, Miss Mix, Fit, Katso, www.telvis.fi, Suomi24 ja All Over Press. Yritys työllistää Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä 290 henkilöä.

192-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Yhtiön liikevaihto 2010 oli 363 miljoonaa euroa. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia. www.sinebrychoff.fi

Tivit Oy:n käynnistämän Next Media -tutkimusohjelman laajuus vuonna 2011 on 9 miljoonaa euroa, josta Tekesin rahoitusosuus on 5 miljoonaa euroa. Next Media tutkii median tärkeimpiä kehityskohteita siirryttäessä kohti digitaalisia palveluja, muun muassa mediakokemusta digitaalisissa päätelaitteissa, median merkitystä ihmisen arjessa sekä suurten mediatietomäärien hallintaa. Next Mediaan osallistuu 8 tutkimusorganisaatiota ja 57 yritystä. Lisätietoja www.nextmedia.fi


Lisätietoja

Jarno Alastalo
Johtaja, Aller Media Oy
0400 727 373

Päivi Koskela
Brand Manager, Golden Cap Sparkly, Sinebrychoff
040 5530 660

Charles Woodward
Tutkimusprofessori, VTT
040 500 1514

 

 

Lisätietoja

Jarno Alastalo
Johtaja, Aller Media Oy
0400 727 373

Päivi Koskela
Brand Manager, Golden Cap Sparkly, Sinebrychoff
040 5530 660

Charles Woodward
Tutkimusprofessori, VTT
040 500 1514