Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT mukana Eurooppa - Japani-tutkimusyhteistyöprojektissa

07.03.2012


VTT ja neljä muuta tutkimuslaitosta on valittu mukaan Euroopan komission rahoittamaan EUJO-LIMMS (Europe-Japan Opening of Laboratory for Integrated Micro Mechatronic Systems) –projektiin. Projekti pohjautuu ranskalaisen CNRS-tutkimuslaitoksen ja Tokion yliopiston yhteisen LIMMS-laboratorion toimintaan, joka keskittyy mikro- ja nanoteknologian soveltamiseen tekniikan ja biologian alueilla. Projektissa eurooppalaiset tutkimusinstituutit lähettävät vierailevia tutkijoita työskentelemään LIMMS-laboratoriossa yhdessä japanilaisten tutkijoiden kanssa.

CNRS-tutkimuslaitos ja Tokion yliopisto ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Tokiossa sijaitsevan yhteisen LIMMS-laboratorion kautta jo vuodesta 1995 alkaen. VTT on ollut mukana tässä yhteistyössä NAMIS-tutkimusverkoston avulla vuodesta 2005 lähtien. Tätä kautta VTT valittiin mukaan myös EUJO-LIMMS-projektiin, jossa LIMMS-laboratorio avataan myös muille eurooppalaisille tutkimuslaitoksille.

Nelivuotinen projekti käynnistyi joulukuussa 2011, ja sen tavoitteena on lisätä tutkimusyhteistyötä Euroopan ja Japanin välillä muovailtavan elektroniikan, optiikan sekä molekulaarisen ja solubiotekniikan aloilla.

VTT:ltä projektiin tulee osallistumaan yhteensä neljä tutkijaa. Projektityö suoritetaan tutkijavaihtona LIMMS-laboratoriossa, ja tutkijavaihtoa on suunniteltu yhteensä 27 henkilötyökuukautta. Ensimmäisenä työnsä Tokion yliopistossa aloitti erikoistutkija Kai Kolari.

EUJO-LIMMS-projektin muut tutkimuslaitokset ovat sveitsiläinen EPFL, saksalainen IMTEK, japanilainen Institute of Industrial Science (Tokion yliopisto) ja ranskalainen CNRS.


Lisätietoja

Tommi Suni
Erikoistutkija
040 825 1703

Harri Kopola
Johtaja (VP), Mikroteknologiat ja elektroniikka
040 557 4867

Philippe Monnoyer
Teknologiapäällikkö
040 091 2446

 

 

Lisätietoja

Tommi Suni
Erikoistutkija
040 825 1703

Harri Kopola
Johtaja (VP), Mikroteknologiat ja elektroniikka
040 557 4867

Philippe Monnoyer
Teknologiapäällikkö
040 091 2446