Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Tutkimusprofessori Kenneth Holmbergille VTT Award 2011

15.03.2012


img

Tutkimusprofessori Kenneth Holmberg on valittu vuoden 2011 VTT Award -palkinnon saajaksi. Vuoden 2011 palkinto myönnettiin erityisesti VTT:n asiakaslähtöisten toimintatapojen kehittämisestä. VTT Award jaetaan vuosittain yhdelle henkilölle poikkeuksellisen erinomaisesta suorituksesta.

Kenneth Holmberg on uransa aikana tehnyt merkittävän työrupeaman nostaakseen VTT:n tribologian osa-alueella yhdeksi maailman johtavista asiantuntijatahoista. Kulumisen ja kitkan mallinnusavusteinen suunnittelu tutkimuksen näkökulmana on saanut kansainvälisesti merkittävää huomiota. Myös neuvottelut ensimmäisistä kansainvälisistä teollisista toimeksiannoista ovat loppusuoralla.

Holmberg toimii aktiivisesti niin kotimaisessa kuin kansainvälisessä asiantuntijayhteisössä ja hän on kysytty puhuja alan kansainvälisissä konferensseissa. Hän on lisäksi kirjoittanut useamman kirjan tribologian aihealueelta ja ollut näin osaltaan vaikuttamassa kokonaan uuden tutkimusalueen muodostumiseen globaalisti parin viime vuosikymmenen aikana.