Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Väitös elintarvikkeiden ominaisuuksia parantavista ristisilloittavista entsyymeistä

19.10.2012


VTT:n tutkija Chiara Gasparettiin väitöstyö ” Biochemical and structural characterisation of the copper containing oxidoreductases catechol oxidases, tyrosinase, and laccase from ascomycete fungi” tarkastetaan Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulussa 26.10.2012 klo 12 (Auditorio KE2 Komppa).

Elintarvikkeen mikrorakenteella on tärkeä rooli esimerkiksi sen aistittavan rakenteen havaitsemiseen, vedensitomiskykyyn ja sulavuuteen. Elintarviketeollisuudessa käytetään ristisilloittavia entsyymejä tuoteominaisuuksien parantamisessa ja uusien tuotteiden valmistamisessa.

Chiara Gasparetti on väitöstyössään tutkinut kolmen entsyymin (catechol-oksidaasi EC 1.10.3.1, tyrosinaasi EC 1.14.18.1 ja lakkaasi EC 1.10.3.2) ominaisuuksia.

Väitös verkossa


Lisätietoja

Chiara Gasparetti
Research Scientist
020 7225159

 

 

Lisätietoja

Chiara Gasparetti
Research Scientist
020 7225159