Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Suomalainen terveysteknologia ja -palvelut NIMAC-tapahtuman keskiössä

10.02.2012


Väestön ikääntyminen ja kiinnostus terveellisiä elämäntapoja kohtaan luovat uusia markkinoita terveydenhuollon ja hyvinvoinnin palveluille ja tuotteille. Suomalaisorganisaatiot järjestivät NIMAC-yhteistyöverkoston ja terveysteknologian organisaatioille Stronger Economy – Healthier People Summit Week -tapahtuman 6.–10.2.2012 Helsingissä, Espoossa, Tampereella ja Oulussa.

NIMAC-tapahtuma Otaniemessä VTT:llä 9.2. Kuvassa Joan Cornet (CEO, TicSalut), Hannu Hämäläinen (neuvotteleva virkamies, Sosiaali- ja terveysministeriö), Andrew McCormick (Permanent Secretary, DHSSPS Northern Ireland), Päivi Sillanaukee (ylijohtaja, sosiaali- ja terveysministeriö), Brian O’Connor (Chair, ECHAAlliance), Edwin Poots (Minister for Health, Social Services and Public Safety, DHSSPS Northern Ireland), Susan Windham-Bannister (President and CEO, Massachusetts Life Sciences Center) ja Antti Eskola (kaupallinen neuvos, työ- ja elinkeinoministeriö).

Ohjelma painottui erityisesti terveysteknologiaan, terveydenhuollon tietotekniikkaan, omahoidon ratkaisuihin sekä kudosteknologiaan ja biomateriaaleihin. Viikon aikana esiteltiin suomalaista osaamista ja käytiin neuvotteluja uusista yhteistyömahdollisuuksista.

VTT isännöi tapahtumia 8. – 9.2. Otaniemessä. Paikalla oli noin 120 vierasta kuulemassa terveydenhuollon palvelujen, teknologian ja organisaatiomallien nykytilanteesta Suomessa ja muualla Euroopassa. Keskustelunaiheena on erityisesti aktiivinen ja terve ikääntyminen.

NIMAC (Northern Ireland and Massachusetts Connection) on yhteistyöverkosto, joka edistää Yhdysvaltojen itärannikon ja Euroopan välillä terveysteknologian tutkimusta sekä innovaatio- ja liiketoimintaa. 

NIMACin-toiminta tiivistyi Suomessa lokakuussa 2010 ja ydintoimijoiden ryhmää kutsutaan nyt Team Finlandiksi, joka edustaa T&K-rahoitusta (Tekes), tutkimusta (VTT), viennin tukemista (Finpro), ulkomaisten investointien edistämistä (Invest in Finland) ja Connected Health -alueen toimijoita (Centre for Health and Technology sekä EuMHA). Toiminnalla on ollut vahva työ- ja elinkeinoministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön tuki.


Lisätietoja

Kari Kohtamäki
Asiakaspäällikkö
020 722 6007

 

 

Lisätietoja

Kari Kohtamäki
Asiakaspäällikkö
020 722 6007