Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Lumene tuo lakan kantasoluteknologian ihonhoitoon ensimmäisenä maailmassa

27.04.2012


LUMENE Oy on kehittänyt yhteistyössä VTT:n kanssa täysin uuden kantasoluteknologian, jonka pohjana on suomalainen lakka. Teknologia kehitettiin yksinoikeudella LUMENE Oy:lle. Lakan kantasoluteknologia jatkaa LUMENE Oy:n innovaatioiden sarjaa, joissa pohjoisen luonnon raaka-aineita hyödynnetään kosmetiikan tarpeisiin uusimman teknologian avulla. Lakan kantasoluteknologiaa soveltamalla LUMENE Oy avaa uuden teknologiasovelluksen ja siirtyy tuotekehityksessään uudelle tasolle. (Lumenen lehdistötiedote 26.4.2012)

Suomalaisesta lakasta peräisin olevaa innovatiivista kantasoluvalmistetta käytetään Lumene Excellent Future -ihonhoitotuotteissa, jotka tulevat markkinoille toukokuussa. Excellent Future -sarja on ensimmäinen kaupallinen tuote maailmassa, jossa hyödynnetään pohjoisten marjojen soluviljelyä. LUMENE Oy:llä on patenttihakemus vireillä tuotteiden koostumuksen ja tehokkuuden osalta.

Kaksi johtavaa toimijaa yhdistivät erityisosaamisensa

Lakan kantasoluvalmisteen tuotantomenetelmä edustaa bioteknologian uusinta kärkeä. Raaka-aineen kehityksestä vastasi VTT* ja LUMENE Oy kehitti siitä kosmetiikkateollisuuteen sopivan sovelluksen sekä vastasi raaka-aineen tutkimuksista tehokkuuden sekä turvallisuuden osalta. Näin projektissa yhdistyivät kahden oman alansa kärkeä edustavan suomalaisyrityksen erityisosaamisalueet, ja lopputuloksena on yksi merkittävimmistä kosmetiikkainnovaatioista Suomessa.

"Kansainvälisen kasvun aikaansaaminen kosmetiikka-alalla edellyttää paitsi vahvaa omaa tuotekehitystoimintaa, myös hyviä partnereita. VTT on meille luonteva ja mieluisa kumppani muun muassa siksi, että heillä on innovatiivista osaamista pohjoisten marjojen hyödyntämisestä uusimman teknologian keinoin", toteaa LUMENE Oy:n toimitusjohtaja Tapio Pajuharju.

Lakan kantasolu-uute – lakan hyödyt moninkertaisina

Lakan kantasolu-uute sisältää luonnon voimakkaita antioksidantteja, flavanoleja, noin 10 kertaa enemmän kuin tuore lakka. Antioksidantit auttavat suojaamaan ihoa ulkoisilta, ennenaikaista ikääntymistä aiheuttavilta tekijöiltä. Lisäksi uute edistää ihon kollageenin muodostumista, mikä auttaa säilyttämään ihon nuorekkaan kimmoisana. LUMENE Oy on teettänyt useita tutkimuksia eri tutkimuslaitoksissa keskittyen lakan kantasolu-uutteen ominaisuuksiin nimenomaan ihonhoidon näkökulmasta.

Lumenen tuotekehityksessä hyödynnetään pohjoisen luonnon raaka-aineita ja avointa innovaatiota

Lumene-ihonhoidon tuotekehitysstrategian keskeisiä elementtejä ovat pohjoisen luonnon raaka-aineet ja niiden ihon vanhenemista hidastavien ominaisuuksien tehostaminen sekä soveltaminen. LUMENE Oy:llä on oma tuotekehitysosaaminen ja -henkilöstö. Sen innovaatiot pohjautuvat vuosikymmenien ajalta tutkimukseen ja todellisiin, havaittuihin vaikutuksiin.

Yritys on käyttänyt tuotteissaan pohjoisen luonnon raaka-aineita vuodesta 1996 lähtien, ja marjat nousivat tuotteissa keskeiseen rooliin 2000-luvun alussa. LUMENE Oy on ollut kosmetiikka-alalla pioneeri pohjoisten raakaaineiden hyödyntämisessä.

"Jotta tuotekehityksemme pysyisi jatkossakin alansa kärjessä ja jotta voimme luoda menestyksekkäitä tuotteita niin suomalaisille kuin kansainvälisille kuluttajille, tiivistämme entisestään yhteistyötämme asiantuntevien ulkopuolisten tahojen kanssa. Partnereiden avulla hyödynnämme avoimen innovaation luomia mahdollisuuksia teknologioiden kehityksessä. Yhteistyö VTT:n kanssa on ollut erittäin hedelmällistä, ja bioteknologian antamien mahdollisuuksien kautta olemme pystyneet laajentamaan raaka-ainevalikoimaamme merkittävästi. Yhteistyömme jatkuu jo uusien projektien parissa", kertoo LUMENE Oy:n innovaatio- ja tuotekehitysjohtaja Tiina Isohanni.

Lumene Excellent Future -ihonhoitotuotteet tulevat myyntiin kevään aikana ensin Suomessa ja Ruotsissa, sitten Venäjällä. USA:ssa tuotteet lanseerataan syksyllä 2012.

*Tutkijat: Nohynek, L., Bailey, M., Tähtiharju, J., Oksman-Caldentey, K.-M., Rischer, H. & Puupponen-Pimiä, R.

Mediamateriaali:
Lumene taustatiedote
Esitys tiedotustilaisuudessa 26.4.2012: Lumene Excellent Future -ihonhoitosarja / Tiina Isohanni, LUMENE Oy & Riitta Puupponen-Pimiä, VTT

LUMENE Oy

LUMENE Oy on kokonaisvaltaisen kauneuden ja hyvinvoinnin huippuosaaja. LUMENE Oy kehittää, valmistaa, myy ja markkinoi korkealaatuisia Lumene ihonhoito- ja värikosmetiikkatuotteita. Yrityksen menestys perustuu tinkimättömään, suomalaiseen ammattitaitoon ja innovatiiviseen tuotekehitykseen, joka hyödyntää alan uusinta teknologiaa sekä pohjoisen luonnon tehokkaita raaka-aineita. Korkealaatuiset Lumenetuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa, ja yrityksen tärkeimmät vientimarkkinat ovat Ruotsi, USA ja Venäjä. LUMENE Oy:n liikevaihto vuonna 2011 oli noin 85 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 530 henkilöä.

www.lumene.fi


Lisätietoja

Tapio Pajuharju
Toimitusjohtaja, LUMENE Oy
050 577 4200

Tiina Isohanni
Innovaatio- ja kehitysjohtaja, LUMENE Oy
040 545 2321

Kirsi Gotthardt
Viestintäpäällikkö, LUMENE Oy
040 512 9975

 

 

Lisätietoja

Tapio Pajuharju
Toimitusjohtaja, LUMENE Oy
050 577 4200

Tiina Isohanni
Innovaatio- ja kehitysjohtaja, LUMENE Oy
040 545 2321

Kirsi Gotthardt
Viestintäpäällikkö, LUMENE Oy
040 512 9975