VTT Uutta | Uutiset 2003

15.8. VTT:n osaaminen vahvistaa uutta yhteiseurooppalaista meritekniikan ja merenkulun instituuttia


Yhteensä 11 eurooppalaista meritekniikan ja merenkulun tutkimuslaitosta ja yritystä on perustanut yhteisen tutkimusinstituutin, EVIMAR A/S:n. Yhteisellä instituutilla tehostetaan osaamisen markkinointia sekä vahvistetaan omia ja teollisuuden kilpailuasemia kansainvälisillä markkinoilla. Tavoitteena on kehittää EVIMAR A/S -instituutti maailmanlaajuiseksi palvelujen tuottajaksi.

Kansainvälinen kilpailu meritekniikan ja merenkulun toimeksiannoista käy kiivaana. Eurooppalaiset kilpailevat Kaukoidän kanssa toimeksiannoista. Yhteisessä eurooppalaisessa tutkimusinstituutissa yhdistyy eri maiden ja yritysten osaaminen, joka tuottaa uusia innovaatioita ja palveluja alan teollisuudelle ja siten parantaa sen kilpailuasemia.

Instituutin erikoisosaamisia ja palveluja ovat mm. laivojen suunnittelu, hydrodynamiikka, tuotanto- ja käyttötekniikka sekä merenkulun riskienhallinta. Lisäksi instituutin osaamiseen kuuluvat meriteollisuuden ja merenkulun pitkän aikavälin skenaarioiden luominen, markkina- ja teknologiatutkimus, vaativat konsultointipalvelut, laajojen tutkimusprojektien johto sekä opetus ja koulutus.

Yhtiömuotoinen instituutti on rekisteröity Tanskaan, ja sen pääkonttori on Kööpenhaminassa. Instituutilla ei ole yhteisiä tutkimustiloja, vaan se toimii virtuaalisesti uusinta tietotekniikkaa hyväksikäyttäen. EVIMAR A/S:n pääsihteeriksi on valittu Carsten Melchiors Maritime Development Center of Europesta.

Lisätietoja:

VTT Tuotteet ja tuotanto
Tutkimuspäällikkö Harri Soininen
Puh. 020 722 6223, 0500 871 587
harri.soininen@vtt.fi

EVIMAR A/S
Pääsihteeri
Carsten Melchiors
Puh. +45 33 337 488
info@evimar.org
www.evimar.orgUutta | Uutiset 2003

VTT