VTT Uutta | Uutiset 2003

28.10. Suomalaisilla kiinteistö- ja rakennusalan ohjelmistoilla kysyntää USA:ssa


Valttina ohjelmistojen yhteensopivuus

VTT:n selvityksen mukaan suomalaisilla kiinteistö- ja rakennusalan ohjelmistoilla on kysyntää USA:n markkinoilla, kun tuotteet ovat yhteensopivia. Suomalaisten ohjelmistotoimittajien yhteistyön merkitys korostuu, kun niiden tuote- tai palvelukokonaisuutta halutaan tehdä tunnetuksi maailmalla.

Lähtökohtana selvityksessä oli, että suomalaisten ohjelmistojen yhteensopivuus saattaa tarjota edun muuhun tarjontaan nähden. Suomalaisilla ohjelmistoilla on mahdollista siirtää tietoja esimerkiksi arkkitehtisuunnittelusta määrä- ja kustannuslaskentaan ja siitä edelleen aikataulujen laatimiseen huomattavasti kilpailevia ratkaisuja jouhevammin.

Vaikka USA:n markkinoita hallitsevat perinteisiä piirto-ohjelmia tarjoavat ohjelmistotoimittajat, kysyntä kolmiulotteisista, tietokantaan perustuvista mallintamisohjelmista on juuri heräämässä. Tarjontaa kannattaisi nyt suunnata esimerkiksi huipputeknologiayritysten "hoviurakoitsijoille", liittovaltiotason kiinteistönomistajille sekä samaa perussuunnitelmaa eri kohteissa toistaville firmoille, esim. hotelli- ja pikaruokaketjuja rakentaville yrityksille. Näissä segmenteissä asiakaskunta on teknologisesti edistyneintä ja suomalaisesta tarjonnasta on saavutettavissa parhaat hyödyt prosessien nopeutumisesta ja tiedon hyödyntämisestä koko arvoketjussa.

VTT:n lisäksi hankkeessa olivat mukana Finpro ja Design Village Oaklandista. Tutkimusta rahoitti Tekes ja joukko suomalaisia ohjelmistotoimittajia.

Lisätietoja:

Tapio Koivu, johtava tutkija
VTT
Piilaakson toimipiste, USA
+1 650 494 3009
tapio.koivu@vtt.fi

 

Uutta | Uutiset 2003

VTT