VTT Uutta | Uutiset 2003

4.11. VTT:lle asiamies Varkauteen


Tutkimus- ja tuotekehityspalvelut paremmin yritysten saataville

VTT on luonut asiamiesyhteyksiä merkittäviin teollisuuskeskittymiin. Ensimmäiset asiamiehet ovat aloittaneet toimintansa Varkaudessa, Lappeenrannassa ja Turussa. Asiamiehen kautta seutukuntien pk-yritykset saavat helposti yhteyden yrityksen erikoisalaan perehtyneeseen tuotekehittäjään VTT:lle.

Asiamiehet ovat VTT:n uusin keino helpottaa yhteydensaantia VTT:lle. Asiamiesverkoston avulla kaikki VTT:n palvelut ovat myös Suomessa maantieteellisesti aiempaa tasaisemmin saatavilla.

Asiamiehiksi valittujen henkilöiden päätehtävänä on ollut ennestäänkin edistää seutukuntansa teollisuuden toimintaedellytyksiä. Asiamiehet ovat tutustuneet laajalti ja konkreettisesti VTT:n toimintaan ja palveluihin, ja heistä muodostuu VTT:n asiamiesverkosto. VTT on kouluttanut noin 30 VTT:n eri alan asiantuntijaa yhteyshenkilöksi asiamiehille.

Asiamiehen avulla yritys saa aiempaa helpommin kumppanin yrityksen tuotekehityshaasteiden ratkomiseen.

- Monien aiempien hankkeiden ansiosta VTT:n palvelut ovat jo tuttuja suuryrityksille Varkauden seudulla. Suuryritykset ulkoistavat edelleen osia toiminnoistaan, ja paikallisten pk-yritysten verkostot pystyvät parhaiten vastaamaan niiden palvelutarpeisiin. VTT-asiamiehenä minä etsin seutumme pk-yrityksille tarvittaessa VTT:ltä asiantuntijan, joka voi auttaa niitä kehittämään palveluja ja tuotteita suuryritysten kysyntään. VTT:n antamasta koulutuksesta olen saanut eväitä toimintaani, Varkauden seudun VTT-asiamies Matti Lönnroos sanoo. Päätoimisesti hän on yritysasiamies Keski-Savon kehittämisyhtiössä.

Varkaus-Pieksämäki-seudun yritykset ovat erilaisissa ryhmissä jo pitkään ostaneet VTT:ltä ns. asiantuntijapäiviä tietyn konkreettisen kysymyksen läpikäymiseksi. Päivät ovat Lönnroosin mukaan olleet antoisia. VTT:n asiantuntijoita on mukana myös Itä-Suomen aluekeskusohjelmahankkeiden tuotekehitystehtävissä.

Keski-Savon kehittämisyhtiö järjestää tiistaina 4.11.2003 teknologiapäivän, jossa myös VTT:n asiamies Matti Lönnroos on läsnä. VTT Tuotteet ja tuotanto -yksiöstä paikalla on asiakasryhmäpäällikkö Harri Jokinen. Hän esittelee päivän aikana Tulevaisuuden Tehdasta ja Teknologiateollisuus ry:n TRIO-toimenpideohjelmaa.

Lisätietoja:

VTT Tuotteet ja tuotanto
Risto Kuivanen, tutkimuspäällikkö
Puh. 020 722 3220, 040 511 6699
risto.kuivanen@vtt.fi

Keski-Savon kehittämisyhtiö
Matti Lönnroos, yritysasiamies
Puh. 042 483 9207
matti.lonnroos@keski-savon-kehittamisyhtio.fi

 

Uutta | Uutiset 2003

VTT