VTT Uutta | Uutiset 2005

28.1.

Siemens ja VTT tekevät yhteistyötä teollisuuden tuotantokoneiden uudistushankkeissa

Siemens Osakeyhtiö ja VTT ovat ryhtyneet tekemään yhteistyötä teollisuuden tuotantokoneiden uudistushankkeissa. Siemens käyttää VTT:n asiantuntemusta toimittaessaan teollisuudelle tuotantokoneiden modernisointeja ja pienparannuksia. Samassa yhteydessä tarkastellaan myös tuotantokoneiden käyttäjäturvallisuuden parantamista nykyvaatimusten mukaisiksi.

VTT:n avulla Siemens pystyy tarjoamaan teollisuudelle aiempaa kokonaisvaltaisempaa tuotantokoneiden modernisointipalvelua, minkä ansiosta toimituksen tilaava yritys saa edullisemmin turvallisen ja laadukkaan lopputuloksen.

Siemens sisällyttää VTT:n selvityksen tuotantokoneen käyttöön liittyvistä vaaratekijöistä ja ehdotuksen niiden poistamiseksi jo asiakkaalle tekemänsä tarjouksen tekniseen määrittelyvaiheeseen. Kun riskit poistetaan jo suunnitteluvaiheessa, modernisoitava kone saadaan edullisemmin turvalliseksi ja helppokäyttöiseksi.

Useimmiten vanhojen tuotantokoneiden turvallisuusratkaisut ovat nykyisiin turvallisuusvaatimuksiin verrattuna ajastaan jäljessä. Koneiden turvallisuusvaatimukset ovat ajan myötä tarkentuneet ja turvallisuusratkaisut kehittyneet. Kun nykyiset turvallisuusvaatimukset otetaan huomioon jo ikääntyneen koneen modernisointia suunniteltaessa, saadaan työturvallisuutta parantavat ratkaisut aikaan mahdollisimman edullisesti. Koneesta tulee entistä helppokäyttöisempi. Jälkikäteen turvallisuusratkaisuja lisättäessä nämä maksavat enemmän ja niistä saattaa tulla myös tehokasta työntekoa haittaavia.

Lisätietoja:

VTT Tuotteet ja tuotanto
Ryhmäpäällikkö Jari Karjalainen
Puh. 020 722 3240, 040 776 9775    
jari.karjalainen@vtt.fi

Siemens Osakeyhtiö
Aluepäällikkö Jari Hauta-aho
Puh. 010 511 6822, 050 546 0347
jari.hauta-aho@siemens.com


Uutta | Uutiset 2005

VTT