VTT Uutta | Uutiset 2005

12.4.

VTT:n päästöjen kenttämittauspalvelut Nab Labsille

VTT ja Nab Labs konserniin kuuluva Oy Lännen Laboratoriot ovat sopineet VTT:n päästöjen kenttämittauspalvelujen liiketoimintakaupasta, johon kuuluvat ilmapäästöjen kenttämittaukset sekä hajumittaukset.

VTT:n toiminnassa painottuu jatkossa päästömittausten tutkimus ja kehitys. VTT:n tavoitteena on myös edistää kansainvälistä tiedonsiirtoa päästömittausten kehittämiseksi.

"VTT:ltä ostettavat palvelut yhdistetään Nab Labs Oy:n olemassa olevaan akkreditoituun päästömittaustoimintaan. Samalla kehitämme myös uusia palveluja sekä päästöjen seurantaan että muuhun tehdasmittausten kenttään. Arvostamme VTT:ltä siirtyvän henkilöstön osaamista ja odotamme paljon tulevalta yhteistyöltä VTT:n kanssa. Nab Labsiin muodostuu vahva prosessimittauksien osaamiskokonaisuus, jonka tavoitteena on tarjota koko tehtaan mittauspalvelut", sanoo Nab Labs Oy:n toimitusjohtaja Markku Ahponen.

"VTT on mittauspalveluissa Nab Labsin kumppani, sillä laadukkaat mittaukset ovat edelleen tärkeä osa tutkimushankkeitamme. Mittauksia voidaan kuitenkin toteuttaa tehokkaammin osana Nab Labsin olemassa olevaa päästömittaustoimintoa", kertoo tutkimuspäällikkö Kari Larjava VTT:ltä.

Liiketoiminnan viisi työntekijää siirtyvät kaupassa vanhoina työntekijöinä ostajan palvelukseen 1.5.2005.

Nab Labs konserni tuottaa analyysi- ja mittauspalveluja teollisuudelle ja ympäristösektorille seitsemällä toimipaikalla Suomessa. Oy Lännen Laboratoriot vastaa Nab Labs konsernin prosessianalytiikan palveluista toimipaikassaan Raumalla. Ilmapäästömittauksia tuottaa Lännen Laboratorioiden tytäryhtiö Laiteoptimointi ER Oy Kärsämäellä. Nab Labs konsernin liikevaihtoarvio vuodelle 2005 on noin 6,5 miljoonaa euroa ja työntekijämäärä liiketoimikaupan jälkeen noin 100.

VTT on puolueeton, 2800 henkilön tutkimusorganisaatio, joka tuottaa laaja-alaisia teknologia- ja tutkimuspalveluja sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkailleen, yrityksille ja julkiselle sektorille. VTT pyrkii lisäämään omistajansa ja suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia ja parantamaan teknologiaosaamisensa kautta asiakkaidensa teknistaloudellista kilpailukykyä.

Lisätietoja:

VTT Prosessit                                          
Tutkimuspäällikkö Kari Larjava
Puh. 020 722 6162
kari.larjava@vtt.fi

Nab Labs Oy
Johtaja Mikko Sainio
Puh. 040 588 1679
mikko.sainio@nablabs.fi


Uutta | Uutiset 2005

VTT