VTT Uutta | Uutiset2001

11.1. Voimaa energiateknologian kehitykseen Vaasan seudulla


VTT Energian Vaasan toimipisteen avajaiset 11.1. klo 14

"VTT keskittyy muutaman ydinosaamisalueen kehittämiseen Vaasassa. Tavoitteenamme on olla vuonna 2010 maailman paras näillä valituilla alueilla", linjaa VTT Energian tutkimusjohtaja Mikko Kara tavoitteita Vaasan toimipisteen avajaisissa.

VTT Energian osaaminen erityisesti energiajärjestelmissä, prosessiteollisuudessa ja voimalaitosmoottoreissa tukee alueen kasvupyrkimyksiä. Vaasan tutkimusryhmään kuuluu aluksi ryhmäpäällikkö ja kaksi tutkijaa. Toiminnalla on kuitenkin kasvumahdollisuuksia, kuten VTT:n tutkimuksen laajeneminen Jyväskylässä on osoittanut.

VTT:n tavoitteena on kasvaa Vaasassa yhdessä asiakkaiden kanssa ja olla tiiviissä vuorovaikutuksessa alueen yritysten ja oppilaitosten kanssa. Asiakaspohjaahan Vaasan seudulla on, sillä seudun yritysten yhteenlaskettu osuus Suomen energiateknologian viennistä on noin 25 %.

VTT toimii oppilaitosten ja yritysten oman t&k-työn välimaastossa. Toiminta on lähellä tuotekehitystä, mutta tarvittaessa osaamista syvennetään tieteelliseen suuntaan.

Alueellinen toimipiste tarjoaa tulevaisuudessa tehoa hedelmälliseen tiedon ja osaamisen vaihtoon ja teknologiansiirtoon myös henkilövaihdon kautta, kun oppilaitoksista voidaan opinnäytetyövaiheessa joustavasti siirtyä VTT:n kautta yrityksiin.

Avajaistilaisuudessa omia näkemyksiään ja toiveitaan valottavat myös kaupunginjohtaja Sanaksenaho sekä alueen yritysten edustajat.

Lisätietoja: VTT Energia, tutkimusjohtaja Mikko Kara, puh. 020 722 5080

Uutta | Uutiset2001

VTT