VTT Uutta | Uutiset2001

7.6. VTT:ssä selvitetään tulevaisuuden tiedonvälitystä


Monimediapäivä 7.6.2001

VTT:n Monimediapäivässä esitellään tulevaisuuden tiedonvälitykseen liittyvää kansainvälistä ja kansallista tutkimus- ja kehitystyötä. Seminaarissa pohdiskellaan muun muassa, jaetaanko tulevaisuuden uutiset meille kännykän, digitaalisen paperin vai ehkäpä suuren elektronisen uutisseinän kautta. Monimediapäivän avajaisesitelmän pitää MIT:n (Massachusetts Institute of Technology) medialaboratorion johtaja, professori Walter Bender USA:sta.

Suomi on uuden mediateknologian kehittäjien ja käyttäjien kärkimaita. "Uusia tieto- ja viestintäteknologioita kehitetään mm. siten, että sisältöä tuotetaan samanaikaisesti useisiin eri medioihin, vuorovaikutusta lisätään palvelunkuluttajien ja -tuottajien välillä sekä uutismateriaali räätälöidään asiakkaan mukaan", VTT Tietotekniikan tutkimusjohtaja, professori Pekka Silvennoinen linjaa alan tulevaisuuden näkymiä.

Tutkimusprofessori Caj Södergård VTT Tietotekniikasta kertoo seminaarissa, miten Internetissä yhdistellään useita uutisvirtoja, niin tekstiä, videota kuin ääntäkin, ja tuotetaan näistä uusi personoitu uutislähetys usealle jakeluvälineelle. Integroidun monimediajulkaisemisen viimeisimmät kehitystrendit esitellään VTT:n IMU-projektin (Integrated Publishing in Multimedia Networks) valossa.

Luetaanko tulevaisuuden uutisia interaktiivisessa uutishuoneessa elektronisilta seiniltä vai puiston penkillä istuen digitaaliselta paperilta? Näitä visioita hahmottelevat VTT:ssä tulevaisuuden käyttöliittymiä kehittävä Veli-Pekka Räty ja sähköisiä kirjoja tutkiva Jali Heilmann.

Seminaarissa esitellään myös useita VTT Tietotekniikassa käynnissä olevia kansallisia ja kansainvälisiä media-alan hankkeita:
  • Kirja-alan kehitystrendit 2010
  • EU-hanke - Räätälöityjä sisältöjä opetukseen
  • Sanomalehtisisällöt mobiililaitteilla
  • Mediasisältöjen päällekkäisyyksien minimointi
  • Henkilökohtainen navigointi

Lehdistölle on varattu mahdollisuus professori Walter Benderin ja tutkimusprofessori Caj Södergårdin haastatteluun klo 10.45 - 11.00 ja 12.00 - 14.30.

Lisätietoja: Tutkimusprofessori Caj Södergård, Puh. 020 722 5963, GSM 050 553 9356, caj.sodergard@vtt.fi 

http://www.vtt.fi/tte/multiplemedia/
http://www.vtt.fi/tte/multiplemedia/seminaari.html
http://www.media.mit.edu/ 

VTT Tietotekniikan tutkimusjohtaja Pekka Silvennoisen kuva (tif)

Uutta | Uutiset2001

VTT