VTT Uutta | Uutiset2001

14.9. VTT laajentaa Tampereella


VTT laajentaa toimitilojaan Tampereella, keskittää VTT Automaatio -tutkimusyksikön toimintaa ja tehostaa samalla eri tutkimusalueiden työskentelyä. Aiemmin erillään olevia Automaation tutkimustoimintoja saadaan nyt saman katon alle.

Uuteen laajennusosaan tulevat virtuaalitodellisuuslaboratorio - joka mahdollistaa mm. kolmiulotteisten tietokoneella mallinnettujen tuotteiden ja ympäristöjen analysoinnin ja kehittämisen - langattoman tiedonsiirron ja palveluautomaation tutkimustilat, koneakustiikan ja aktiivisen äänenhallinnan laboratoriot, tilat lääkintälaitteiden testaukseen ja anturimateriaalien kehitykseen sekä 750 m2 :n tutkimushalli ajoneuvojen telematiikan sekä työkoneiden automaatio- ja
turvallisuustutkimukseen. Lisäksi tiloihin saadaan henkilöstöruokala, seminaari- ja auditoriotilat sekä kuntosali.

Laajennuksen jälkeen rakennukseen sijoittuu VTT Automaation koko riskienhallinnan sekä pääosin turvallisuustekniikan ja koneautomaation tutkimus. Työpaikkoja taloon tulee yhteensä yli 200.

Laajennus käsittää reilut 7000 m2 uutta tilaa ja nykyisten tilojen muutostöitä lähes 2000 m2. Ristinmuotoista VTT-taloa laajennetaan etelä-, pohjois- ja itäsiivissä. Laajennusten korkeus vaihtelee yhdestä neljään kerrokseen.

Hankkeen kustannukset ovat 70,5 Mmk. Laajennuksen on määrä valmistua maaliskuussa 2003.

Lisätietoja: VTT Automaatio, kehityspäällikkö Markku Lumme, puh. 020 722 3290 sekä VTT Konsernitoiminnot, arkkitehti Hilkka Salanne, puh. 020 722 6720

Uutta | Uutiset2001

VTT