VTT Uutta | Uutiset2001

28.9. VTT ja Conenor tehostivat muovituotantoa


Muoviputkien, -kalvojen ja kaapeleiden ja lukemattomien muiden muovituotteiden mekaaniset ja fysikaaliset ominaisuudet paranevat, ja tuotteiden tuotantonopeus moninkertaistuu VTT:n ja Conenor Oy:n kehittämällä uudella ekstruusiotekniikalla. CONEX-ekstruuderin*) ainutlaatuinen sekoituskyky perustuu suunnattomaan määrään leikkauspintoja, jotka tehokkaasti jauhavat ja sekoittavat ekstruuderissa prosessoitavaa sulaa muoviaineista.

- Kartioekstruuderin erikoisen geometrisen rakenteen ansiosta muoviaines on sulatilassa selvästi lyhyemmän ajan kuin perinteisissä ekstruudereissa. Siksi polymeerin termistä hajoamista ei prosessoinnin aikana tapahdu, ja lopulliseen tuotteeseen jää erinomaiset ominaisuudet, toimitusjohtaja Markku Vilkki Conenor Oy:stä toteaa.

Toinen suuri etu on, että materiaalien vaihtoon uudessa kartioekstruuderissa kuluu aikaa vain 15 minuuttia. Siksi erilaisia muovituotteita tuotettaessa tuotannon hukka-aika ja -määrä vähenevät oleellisesti ja lyhyitä tuotantosarjoja voidaan valmistaa kustannustehokkaasti.

VTT Kemiantekniikan muovimateriaalitekniikan ryhmäpäällikkö Jaakko Raukola sanoo, että CONEX-ekstruuderin*) erikoisen rakenteen ansiosta sillä voidaan valmistaa myös monikerrostuotteita ilman massiivista ja kallista monikerrossuulaketta ja sivuekstruudereita.

Menetelmä on kehitetty suomalaisen teollisuuden ja Tekesin yhteisrahoituksella, ja Conenor Oy on tuotteistanut tuotantomenetelmän putkien, kaapelien ja mm. kalvojen tuottamiseksi. Conenor on määrätietoisesti ulkoistanut tuotekehitys- ja tutkimustyönsä VTT Kemiantekniikkaan Tampereelle.

*) CONEX on Nextrom Holdingin omistama tavaramerkki.

Lisätietoja: VTT Kemiantekniikka, Jaakko Raukola, puh. 020 722 3568 tai 040 527 2684, jaakko.raukola@vtt.fi

http://www.vtt.fi/ket/ket2/prosessointi.htm sekä http://www.conenor.com 

Uutta | Uutiset2001

VTT