VTT Uutta | Uutiset 2002

16.1. Päivittäisestä pörssikurssien seuraamisesta pitkän tähtäimen liikkeenjohtamiseen ja teknologiapanostuksiin


Lehdistötiedote 16. tammikuuta 2002, julkaisuvapaa kello 12.00

Pääjohtaja Erkki KM Leppävuori VTT:n 60-vuotisjuhlaseminaarissa:

VTT:n pääjohtaja Erkki KM Leppävuori on huolissaan nykyisestä liikkeenjohdon trendistä, jossa yritysten toimintaa ohjaavat enemmän päivittäiset pörssikurssien heilahtelut kuin pitkän tähtäyksen strateginen liiketoiminnan kehitys ja teknologiaan panostaminen. Leppävuori puhui tänään VTT:n 60-vuotisjuhlaseminaarissa Espoon LänsiAuto Areenalla.

Leppävuori kaipaa uutta liiketoiminnan koulukuntaa, joka saisi yritysjohtajat vakuuttuneiksi siitä, että strateginen, pitkän tähtäyksen kehitys on edullisempaa kokonaisuuden ja lopulta myös sijoittajien kannalta. Teknologiapanostukset ja innovaatiojärjestelmän kehittäminen ovat osa tätä tervettä, uutta kehitystä.

Leppävuoren mukaan pitkän tähtäimen strategioiden ja määrätietoisen strategisen johtamisen avulla yritykset voivat paljon paremmin optimoida kasvunsa ja tuloksensa. Näin myös yhteiskunta, asiakkaat sekä lopulta myös osakkeenomistajat saavat parhaan vastineen odotuksilleen.

Nobelsäätiön toimitusjohtaja Michael Sohlman puhui seminaarissa eurooppalaisesta tutkimuspolitiikasta. Sohlman totesi Suomen tieteellisten ja teknologisten näyttöjen olevan vakuuttavia ja EU:n parhaimpia.

Valtiovallan tervehdyksen VTT:n 60-vuotisjuhlaan toi pääministeri Paavo Lipponen. ABB Groupin varatoimitusjohtaja Jouko Karvisen puheen aiheena oli teknologian vaikutus yrityksen kilpailukykyyn globalisoituvilla markkinoilla.

Pääjohtaja Leppävuoren puhe kokonaisuudessaan on luettavissa osoitteessa http://www.vtt.fi/vtt/uutta/uutiset2002/uutinen361.htm

Lisätietoja

Pääjohtaja Erkki KM Leppävuori, Puh. 020 722 4100

Viestintäjohtaja Olli Ernvall, Puh. 020 722 6747 tai 040 840 0288


Uutta | Uutiset 2002

VTT