VTT Uutta | Uutiset 2002

18.9. VTT ja TKK kehittävät ikäihmisten nettipalveluja Virike-hankkeessa


Virkistystä ja palveluja - ikäihmiset kohtaavat netissä

VTT ja TKK kehittävät ikääntyville Internet-ympäristöä, josta pääsee helposti käyttämään erilaisia, jo olemassa olevia Internet-palveluja sekä keskustelemaan esimerkiksi kauempana asuvien perheenjäsenten kanssa.

VTT:n ja TKK:n Virike-hankkeessa tutkitaan myös sukupolvien välistä viestintää ja etsitään vaihtoehtoja virkistys- ja ajanvietepalveluiden toteuttamiselle Internet-ympäristössä. Tutkimuksessa otetaan huomioon ikääntyneiden tarpeet, palvelut ja uusien teknisten ratkaisujen käytettävyys.

Kehitettävään Internet-ympäristöön liitetään elämyksellinen kolmiulotteinen maailma, jonka hyödyllisyyttä tutkitaan ikääntyvien kanssa. Tutkimuksessa tarkastellaan myös Internetin ja digi-TV:n vuorovaikutteisuutta.

Tutkimushankkeeseen osallistuu laajasti eri alojen yrityksiä ja yhteisöjä. Mukana ovat Veikkaus Oy, Elisa Communications Oyj, Ortikon Interactive Oy, Espoo, Sakkola-Säätiö, Pirkkala, Suomen Matkatoimisto Oy, Nordea Oyj, Kirkko-hallitus, Ristijärvi, Tekes, Teknillinen korkeakoulu ja VTT Tietotekniikka. Hanke kuuluu Tekesin hyvinvointiteknologian iWELL-ohjelmaan.

Lisätietoja:

VTT Tietotekniikka
Erikoistutkija, projektipäällikkö Tuula Petäkoski-Hult
Puh. 040 5298123
tuula.petakoski-hult@vtt.fi

TKK Tietoliikennelaboratorio
tutkija, projektipäällikkö Sanna Belitz
Puh. 040 508 1997
sanna.belitz@hut.fi


Uutta | Uutiset 2002

VTT