img

Pääkirjoitus

Pitkän tähtäimen lääkekehitys tuottaa tulosta

Lääketieteellinen bioteknologia ja molekyylilääketiede ovat aloja, joilla suomalainen tutkimus- ja kehitystoiminta on voimakkaasti edennyt viime vuosina. Yli kymmenen vuotta sitten aloitettu voimakas kehitys alan kaupallistamiseksi on alkuvaiheen vaikeuksien jälkeen alkanut tuottaa paljon positiivisia näyttöjä.

Lue lisää

VTT, TKK ja UPM perustivat kansainvälisesti ainutlaatuisen Suomen Nanoselluloosakeskuksen

Kansainvälisesti ainutlaatuisen Suomen Nanoselluloosakeskuksen tavoitteena on luoda selluloosalle uusia käyttömahdollisuuksia raaka-aineena ja materiaalina. Selluloosapohjaisilla nanokuiduilla voidaan muuttaa materiaalin rakennetta ja luoda siten täysin uudenlaisia sovelluksia ja tuotteita markkinoiden tarpeisiin.

Lue lisää

Uudesta teknologiasta huomattavat säästöt terveydenhoitoon

Sydänlääkärin etähoidon palvelu mahdollistaa miljoonasäästöt

VTT:n koordinoimana on kehitetty tietotekninen palvelu, joka mahdollistaa potilaan etähoidon sekä kotona olevan potilaan seurannan. Uutta etäterveydenhoitopalvelua on kokeiltu viime syksyn aikana Pirkanmaalla sydänpotilaiden hoidossa. Palvelun arvioidaan tuottavan sydän- ja verisuonitautien aiheuttamissa kustannuksissa huomattavat säästöt, jos se otetaan käyttöön.

Lue lisää


VTT on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, joka kehittää uutta teknologiaa, tuottaa tutkimus-, kehitys-, testaus- ja tietopalveluita sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkailleen, yrityksille ja julkiselle sektorille. Osaamisellaan ja uusilla innovaatioilla VTT pyrkii lisäämään omistajansa ja asiakkaidensa teknistaloudellista kilpailukykyä ja yhteiskunnan hyvinvointia.