Sign In

Rehut ja lemmikkieläinten ruuat

Rehumateriaalin arvon parantaminen VTT:n bioteknisillä ja mekaanisilla prosesseilla

​Soija on yleisimmin käytetty tuotantoeläinten proteiinilisä EU:ssa. Soijalle haetaan maailmanlaajuisesti korvaavia, paikallisia proteiinilähteitä sekä tuotantoeläinten rehuihin että lemmikkieläinten ruokiin. Monia elintarviketuotannon sivuvirtoja käytetään jo nyt rehumateriaaleina, mutta nämä eivät ole usein laadultaan ja rehuarvoltaan riittävän hyviä korvaamaan soijaa. Erilaisilla bioteknisillä ja mekaanisilla prosesseilla sivuvirtojen laatua ja rehuarvoa voidaan parantaa.

Me VTT:llä yhdistämme vuosien aikana kehitettyä osaamistamme sivuvirtojen fraktioinnissa, mekaanisessa prosessoinnissa sekä entsyymien ja mikrobien hyödyntämisessä laadukkaiden rehumateriaaleiksi soveltuvien jakeiden kehittelyssä. Erilaisten käsittelyjen avulla me voimme poistaa rehuksi tarkoitetusta materiaalista antinutritiivisia tekijöitä ja parantaa materiaalin rehuarvoa ja terveellisyyttä niin tuotantoeläimille kuin lemmikeille. Huonosti ruuansulatuskanavassa hajoavat sivuvirrat voidaan prosessoida mikrobien avulla helpommin hajoavaksi biomassaksi.

Olemme työskennelleet erilaisten proteiinilähteiden kanssa kuten öljykasvit (rypsi), palkokasvit (härkäpapu, herneet), viljat ja sivuvirrat (mäskikakku, vehnälese, höyhenet ja luut).

OTA YHTEYTTÄ

PL 1000, 02044 VTT
Puh. vaihde 020 722 111
Avoinna arkisin klo 8.00 - 16.30

ASIAKASPALVELU

info@vtt.fi
Puh. 020 722 7070
Avoinna arkisin klo 9.00 - 11.00 ja
12.00 - 15.00