Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Edistyksellistä tietoturvaa

Tietoturvan merkitys kasvaa jatkuvasti digitali­soituvassa yhteiskunnassa. DIAMONDS-projektin avulla vahvistetaan yritysten tietoturvaosaamista ja kansainvälistä kilpailukykyä. VTT kehittää teollisuuden tietoturvapalveluja myös Siemensin kanssa.

VTT kehittää DIAMONDS-projektissa testausmenetelmiä ja -työkaluja, joita voidaan tehokkaasti käyttää verkotettujen järjestelmien tietoturvatestaamiseen. Projektissa kehitetään myös avoimeen lähdekoodiin perustuva alusta, johon voidaan integroida useita tietoturvatestaustyökaluja.

Hanke auttaa suomalaisyrityksiä parantamaan järjestelmiensä tietoturvallisuutta ja ottamaan käyttöönsä uusia, edistyksellisiä tietoturvatestaustyökaluja ja -menetelmiä.

DIAMONDS-projekti on osa eurooppalaista ITEA2-tutkimusohjelmaa (Information Technology for European Advancement). Hankkeessa kehitetään mallipohjaisia tietoturvatestausmenetelmiä, jotka mahdollistavat haavoittuvuuksien havaitsemisen jo järjestelmän suunnittelun varhaisvaiheissa. Hankkeessa luodaan myös menetelmiä ja työkaluja verkkojärjestelmiin kohdistuneiden hyökkäyksien havaitsemiseen sekä virheiden ja onnettomuuksien varalta.

Suomesta DIAMONDS-projektiin osallistuvat VTT, Oulun yliopisto, Codenomicon, Conformiq, Oy L M Ericsson Ab ja Metso.

VTT tekee yhteistyötä teollisuuden tietoturvan kehityksessä myös Siemensin kanssa. Siemens tarjoaa jatkossa osana teollisuuden palveluitaan VTT:n tietoturvakartoitusta. VTT tekee kartoituksen itsenäisesti hyödyntäen tarvittaessa Siemensin asiantuntijoiden järjestelmäosaamista. Kartoituksessa selvitetään laajasti tuotantolaitoksen automaation tietoturvan taso, esimerkkeinä käyttäjähallinta, varmuuskopioinnit ja verkon turvallisuus.


Lisätietoja

Ilkka Uusitalo
Erikoistutkija
020 722 2455

Lisätietoja

Ilkka Uusitalo
Erikoistutkija
020 722 2455