Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Irti öljyriippuvuudesta - kohti biomuoveja

VTT:ssä kehitetään uusia biomuovien raaka-aineita korvaamaan raakaöljyn käyttöä. Biotekniikan keinoin voidaan korvata perinteisiä petrokemian menetelmiä, jotka kuluttavat vähiin käyviä, uusiutumattomia luonnonvaroja. Biomassasta, kuten oljesta ja maa- ja metsäteollisuuden ylijäämämateriaalista saadaan sokereita, joista voidaan mikrobien avulla valmistaa mm. biomuovien lähtöaineita.

VTT on kehittänyt yhdysvaltalaiselle NatureWorks LLC:lle läpimurtoteknologiaa biomuovin valmistamiseksi uusiutuvasta kasviraaka-aineesta.

NatureWorks LLC on yhdysvaltalainen yritys, joka on erikoistunut hiilijalanjälkeä ja ympäristöpäästöjä pienentävien muoviraaka-aineiden kehittämiseen ja valmistamiseen taloudellisesti kannattavasti. Yrityksen valmistamia biomuovimateriaaleja voidaan käyttää esimerkiksi elintarvikepakkaus- ja sisustusmateriaaleissa ja erilaisissa komponenteissa.

Yksi konkreettinen esimerkki biomuovituotteesta on Nature Works LLC:n Ingeo-materiaalista valmistetut pullot. Ingeo on täysin kasvipohjainen materiaali, eikä sen valmistuksessa ole käytetty öljyä.

http://www.natureworksllc.com/Product-and-Applications/Bottles.aspx


Lisätietoja

Tiina Nakari-Setälä
Teknologiapäällikkö
020 722 5134

Lisätietoja

Tiina Nakari-Setälä
Teknologiapäällikkö
020 722 5134