Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Tutkimusyhteistyöllä innovaatioita leipähyllyyn

Asiakas: Fazer Leipomot

Haaste: Rukiin terveysvaikutusten selvittäminen ja ruistuotteiden maun muokkaaminen vastaamaan paremmin kuluttajatottumuksia.


 
Ratkaisu: VTT tutki ruisjyvän rakennetta selvittäen missä osassa jyvää sijaitsevat terveyttä edistävät yhdisteet ja missä makuun vaikuttavat komponentit.

Asiakashyödyt:

Valitsemalla oikeat jyvän osat voidaan ruisleivässä nyt yhdistää mieto maku ja terveellisyys.

VTT:n ruistutkimus on osaltaan mahdollistanut uusia innovatiivisia tuotteita, kuten Fazer Myllyn kehittämä Fazer Ruiskuitu® ja siihen pohjautuva tuotesovellus Ruistoast - Vuoden suomalainen elintarvike 2006.

Laajan ja pitkäjänteisen verkostoyhteistyön myötä täysjyvärukiin terveysvaikutukset on pystytty osoittamaan ja tekemään kansainvälisesti tunnetuiksi.


Lisätietoja

Emilia Nordlund
Tutkimustiimin päällikkö
020 722 7135

Lisätietoja

Emilia Nordlund
Tutkimustiimin päällikkö
020 722 7135