Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Cyber physical -järjestelmät

Kehitämme hyvin yhteentoimivia, hajautettuja järjestelmiä asiakkaidemme tarpeisiin.

VTT toimittaa useiden vuosien kokemuksella ja alan johtavien toimijoiden kanssa yhteistyössä uudenlaisia hajautettuja järjestelmiä vaativiin käyttökohteisiin. Asiakkaamme saavat toimintavarmojen järjestelmien avulla arvokasta kilpailuetua.

Asiantuntijoidemme kehittämiä järjestelmiä on käytössä esimerkiksi Euroopan parkkihalleissa, Pohjoismaiden julkisessa liikenteessä sekä älykkäistä sähköverkoissa (smart grid).

FinnParkille toimittamamme ratkaisu mahdollistaa parkkitilojen lisäarvopalvelujen jatkuvan uusiutumisen kustannustehokkaasti. Olemme olleet kehittämässä myös julkisen liikenteen reaaliaikaista informaatiojärjestelmää, joka tulee pian käyttöön Skandinaviassa.

Räätälöidyt ja skaalautuvat järjestelmät sekä pilvi- ja mobiilipalvelut

Hajautettujen järjestelmien lisäksi asiantuntijoidemme vahvuutena ovat semanttisen yhteentoimivuuden mahdollistavat teknologiat, esineiden ja asioiden internet (Internet of Things) sekä ääreisverkot (capillary networks). Osaamisemme keskiössä on vahva liiketoiminta-alan tuntemus.

Toteutamme pilvi- ja mobiilipalveluiden suorituskyvyn suunnittelua ja analyysejä, jotta voimme taata järjestelmien toimivuuden myös silloin, kun käyttäjämäärät kasvavat voimakkaasti. VTT:n monitieteellisen henkilökunnan ansiosta voimme tarjota pilvi- ja mobiilipalveluiden yhteyteen muita täydentäviä ratkaisuja, kuten esimerkiksi data-analytiikan ja tietoturvan osaamista.

Suunnittelemme, toteutamme ja testaamme kunnianhimoisia uutuuksia ennakkoluulottomasti

VTT:llä simuloidaan vaativia, dynaamisia mikroverkkoihin liittyviä sähköverkkojärjestelmiä sekä toteutetaan standardien mukaisia machine to machine gateway -integrointeja vaativiin ympäristöihin. Lisäksi prototypoimme uuden sukupolven puettavan (wearable) teknologian laitealustoja.

Olemme verkostoituneet yli sadan verkkofyysisten järjestelmien tutkimus- ja yritystoimijoiden kanssa, kuten Fraunhoferin, CEA:n, Gemalton ja Siemensin kanssa. Tekniset ratkaisumme soveltuvat hyvin älykkäiden sähköverkkojen (smart grid), tilojen (smart spaces) ja kaupunkien (smart cities) tarpeisiin.