Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Energiatehokkaat rakennukset ja alueratkaisut

Terveellinen ja viihtyisä sisäilma on avainasemassa, kun rakennus- ja talotekniikan asiantuntijamme kehittävät erilaisiin tarpeisiin sopivia kiinteistöjä.

Olipa kyseessä sitten uudis-, korjaus- tai täydennysrakentaminen, VTT tarjoaa energiatehokkaita ja toimintavarmoja ratkaisuja. Kehitämme turvallisia ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä nollaenergiatalokonsepteja.

Nostamme yhdyskuntarakenteiden energiatehokkuutta, esimerkiksi tiivistämällä ja eheyttämällä. VTT:n Finnish High-Tech Ecocity™ -konsepti on suunniteltu kokonaisten yhdyskuntien kehitystyökaluksi. Konsepti mahdollistaa omaleimaisten ja ekotehokkaiden ratkaisujen kehittämisen erilaisten yhteisöjen tarpeisiin.

Uusiutuva energia keskeisessä roolissa tuotteiden ja konseptien kehittämisessä

Kehitämme elinkaariedullisia rakennus- ja talotekniikan alan tuotteita, järjestelmiä sekä laitteita, joiden energiatehokkuuden varmistamme simuloinneilla ja mittauksilla.

Uusiutuviin energioihin perustuvan energiainfrastruktuurin kehittäminen on keskeisessä osassa toimintaamme, ja siihen sisältyvät esimerkiksi energian hajautettu tuotanto sekä alue- ja rakennustason varastointiratkaisut. Teemme lisäksi energiateknologisia arviointeja sekä skenaario- ja vaikutusanalyysejä rakennuskannoille.


Lisätietoja

Riikka Holopainen
Tutkimustiimin päällikkö, Tehokkaat rakennukset
040 571 0364

Jari Shemeikka
Tutkimustiimin päällikkö, Energiatehokkaat alueratkaisut
040 722 4505

Antti Knuuti
Myyntivastaava, kotimaa
040 687 9865