Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Virtuaaliympäristöä hyödyntävä menetelmä ihmisen ja koneen vuorovaikutuksen suunnitteluun

Mielestämme teollisuuden järjestelmien on oltava turvallisia ja tehokkaita, ja sitä samaa ajattelutapaa noudatamme myös työpaikkojen suunnittelussa.

Kun asiat tehdään kerralla oikein, yritysten tuotantoprosessi toimii joustavasti ja kustannukset pysyvät kurissa. Vahva osaamisemme pienentää kumppaniemme elinkaarikustannuksia ja vähentää fyysisten prototyyppien tarvetta.

Eräs teollisuusasiakkaamme säästi sovelluksemme avulla 100 000 euroa. Toinen asiakasyritys suunnitteli huoltoluukun VTT:n kanssa, mikä vähensi kustannuksia huomattavasti, sillä luukku ei vaatinut muutoksia eikä korjauksia suunnittelu- ja asennusvaiheissa.

Tunnettuja kumppaneitamme teollisuudessa ovat muun muassa Metso Minerals ja Sandvik. Metso Mineralsille kehitimme murskaimen huolto- ja koulutussimulaation. Sandivikille taas toteutimme maanalaisen lastauskoneen ohjaamon suunnittelu- ja näkökenttäanalyysin.


Interaktiivista virtuaaliprototyyppien kehittämistä

Erityisasiantuntijamme yhdistävät osaamisessaan ihmisen ja teknologian yhteistyötä, virtuaaliympäristöjä ja toiminnallista simulaatiota kannattavaksi liiketoiminnaksi. Asiantuntijoillamme on täydentävää osaamista lukuisilta aloilta kuten ihmisen ja koneen vuorovaikutuksesta, virtuaalitodellisuuteen liittyvästä tekniikasta sekä suunnitteluprosesseista.

Ydinosaamistamme ovat ihmisen ja koneen vuorovaikutus suunnitteluvaiheessa, ihmiskeskeinen suunnittelu sekä inhimillisten tekijöiden tutkimus. Hyödynnämme huipputason työkaluja ja menetelmiä, kuten virtuaaliprototyyppejä, ihminen-kone vuorovaikutuksen arviointia sekä huolto- ja ylläpitotoiminnan suunnittelua virtuaalitodellisuudessa.


Virtuaalitodellisuus tutkimuksen keskiössä

Hyödynnämme järjestelmäsuunnittelussa soveltavaa tutkimusta, jossa virtuaalitekniikka ja inhimillisten tekijöiden tutkimus yhdistyvät koko tuotteen elinkaaren ajan. Keskitymme suunnittelussa erityisesti ihmisen ja koneen vuorovaikutukseen, mutta tutkimme myös käyttöliittymän suunnittelua virtuaaliympäristöissä, ihmis-kone -vuorovaikutuksen simulointia sekä tuotehallintaa.

”Olemme mukana mittavissa EU-hankkeissa kuten Manuvar- ja Use It Wisely -projekteissa”, johtava tutkija Kaj Helin valottaa tiiminsä laaja-alaista osaamista. Henkilöstömme monialaisen osaamisen ja kansainvälisen kokemuksen avulla kehitämme aivan uudenlaisia ja innovatiivisia menetelmiä, jotka voivat johtaa merkittäviin läpimurtoihin virtuaalitodellisuuden alalla. 


Katso kuva suurempana


Lisätietoja

Kaj Helin
Johtava tutkija
040 847 9351