Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

RF-mittausratkaisut

VTT hallitsee kattavat RF-mittausratkaisut komponenttien, piirien ja moduulien kehittämisestä alijärjestelmiin ja järjestelmiin. VTT:n toteuttamia RF- ja millimetriaaltoratkaisuja hyödynnetään erilaisissa sovelluksissa kohtuuhintaisista erittäin suorituskykyisiin järjestelmiin.

RF- ja millimetriaaltojärjestelmät

Langattomia RF-antureita ja -järjestelmiä käytetään erilaisissa sovelluksissa kuluttajatuotteista edistyksellisiin maanpuolustuksessa ja tieteellisessä tutkimuksessa hyödynnettäviin työkaluihin. Kuluttajatuotteissa tärkeitä ominaisuuksia ovat hinta ja luotettavuus, kun taas avaruus- ja maanpuolustussovellukset edellyttävät erittäin korkeaa suorituskykyä.

VTT:n kattava kokemus RF- ja millimetriaaltojärjestelemistä auttaa meitä kehittämään uudenlaisia ratkaisuja mitä erilaisimpiin asiakasprojekteihin. Esimerkiksi millimetri- ja terahertsi (THz) -kuvantamisjärjestelmät ovat tärkeitä kätkettyjen aseiden ja räjähteiden havaitsemisessa. Matkapuhelimiin integroidut RFID-tunnistus- ja lähikenttäviestintäjärjestelmät puolestaan mahdollistavat uudenlaisia langattomia yhteys- ja anturisovelluksia.

VTT hallitsee koko kehityssyklin

VTT on tutkinut ja kehittänyt RF-anturi- ja järjestelmäratkaisuja asiakkaille jo vuosikymmeniä. Olemme edelläkävijä myös tiedeyhteisössä, sillä olemme kehittäneet ensimmäisiä ratkaisuja edullisiin RFID-järjestelmiin sekä avaruusprojektien, kuten Planck-luotaimen, edistyksellisen herkkiin radiovastaanottimiin. 

Hallitsemme komponenttien, piirien ja moduulien suunnittelun ja kehittämisen niin alijärjestelmiä kuin järjestelmiä varten. Kehitämme asiakkaita ja loppukäyttäjiä silmällä pitäen komponentti- ja moduuliteknologioita, joita hyödynnetään valmistus- ja teknologiayrityksissä.

VTT toimittaa räätälöityjä ratkaisuja useilla tärkeillä tutkimusalueilla:

  • radiotaajuuden tunnistus - RFID
  • lähikenttäviestintä - NFC
  • millimetriaaltojen tunnistus - MMID
  • tutkat
  • matalan kohinan radiometrit
  • millimetriaalto- ja terahertsikuvantaminen
  • viestintäjärjestelmät.