Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Energiatehokkaat rakennukset ja yhdyskunnat

VTT kehittää ja tarjoaa energiatehokkaiden rakennusten ja yhdyskuntien ratkaisuja. Niiden tavoitteena on energiansäästön ohella ilmastonmuutoksen hillitseminen ja sen vaikutusten vähentäminen.

VTT ratkaisut kattavat sekä rakennusten että yhdyskuntien kokonaisvaltaisen arvioinnin ja kehittämisen kaupunkisuunnittelusta rakennusten ja yhdyskuntien käytön aikaiseen toimivuuteen. Laajat tiedostomme ja tehokkaat työkalumme mahdollistavat ekotehokkuuden luotettavan tarkastelun.

VTT:n Finnish High-Tech Ecocity™ -konsepti on kehitetty kokonaisten yhdyskuntien kehitystyökaluksi. Sen tavoitteena on energiatehokkuudeltaan huippuluokkaa oleva, viihtyisä ja vähä- tai nollapäästöinen yhdyskunta palveluineen. Konsepti sopii sekä uusien että olevien yhdyskuntien kehittämiseen. Konsepti mahdollistaa omaleimaisten ja ekotehokkaiden ratkaisujen kehittämisen erilaisten yhdyskuntien tarpeisiin.

VTT:n tarjoamat yhdyskuntien energiatehokkaat ja elinkaariedulliset kokonaisratkaisut perustuvat hyvin toimiviin alue-, rakennus- ja tilaratkaisuihin. Ratkaisuilla edistetään myös alan liiketoiminnan syntymistä. Uusien ratkaisujen tueksi VTT tarjoaa menettelyjä, laskennallisia ja kokeellisia valmiuksia sekä työkaluja rakennusten ja yhdyskuntien elinkaaren eri vaiheisiin.


Lisätietoja

Pekka Lahti
Johtava tutkija
020 722 6276