Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

eTerveys ja terveydenhoidon mobiiliratkaisut


Lisätietoja

Kari Kohtamäki
Asiakaspäällikkö
020 722 6007

VTT edistää elektronisia terveydenhoitoratkaisuja eli tietoteknologian hyödyntämistä hyvinvointipalvelujen tarjonnassa ja oma-aloitteisessa terveydenhoidossa. Hyödyllisten, helppokäyttöisten ja turvallisten sähköisten palveluiden tarjoaminen kansalaisille edellyttää erilaisten järjestelmien yhteensopivuutta. VTT tukee yhteensopivuutta hyödyntämällä innovatiivisissa palveluprototyypeissään kansainvälisiä standardeja ja parhaita käytäntöjä.

Matkapuhelimet ovat lupaava alusta räätälöidyille terveys- ja hyvinvointipalveluille. Puhelimet ovat niin yleisiä, että ne ovat sopiva alusta käytösmuutosten tukemiseen käyttäjien arkipäivässä. Matkapuhelimilla käyttäjien toimia voidaan seurata huomaamattomasti, ja kerättäviä tietoja voidaan käyttää oma-aloitteisessa käytöksen seurannassa sekä oikea-aikaisessa opastuksessa ja käytökseen vaikuttamisessa.

VTT hyödyntää yhdessä terveydenhoitoalan toimijoiden kanssa tiedettä ja teknologioita arkipäivän prosesseissa. Äskettäin julkaistu Sipoon terveyskeskuksen omahoitomalli on hyvä esimerkki tästä yhteistyöstä. 

Malli perustuu VTT:n ja kumppaniyritysten toimittamaan matkapuhelimen välityksellä käytettävään omahoitojärjestelmään. Potilaat voivat tarkastella omia tietojaan järjestelmässä, lähettää mittaustuloksia kotoa ja vastaanottaa ammattilaisten palautetta. VTT kehitti järjestelmään helppokäyttöisen mobiilisovelluksen, joka tukee päätöksentekoa, ja johti omahoitomallin kliinistä tutkimusta.

mTerveys: terveydenhoidon ohjelmistojen mobiilialusta

VTT:n kehittämää terveydenhoidon mobiilialustaa käytetään kustannustehokkaiden ja räätälöityjen terveydenhoitoon liittyvien kuluttajasovellusten toteuttamiseen. Niiden avulla voidaan seurata ruokavaliota, liikuntaa, henkistä hyvinvointia, painonhallintaa sekä sosiaalista aktiivisuutta. Alusta sisältää algoritmeja, jotka yhdistävät tietoja ja antavat käyttäjille yleisiä terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ohjeita ja palautetta.