Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Itsenäiset backhaul-verkot leikkaavat käyttökustannuksia


Lisätietoja

Tapio Rauma
Asiakaspäällikkö
020 722 2498

Puutteet eri valmistajien laitteiden yhteensopivuudessa ja uusien teknologioiden nopea yleistyminen lisäävät verkkojenmonimutkaisuutta. Myös samassa verkossa rinnakkain käytettävät eri sukupolvia edustavat teknologiat lisäävät ylläpito- ja hallintakuormaa, mikä puolestaan lisää käyttökustannuksia.

Uudet backhaul-teknologiat, kuten Ethernet, nopeuttavat verkkojen käyttöönottoa ja lisäävät kapasiteettia. Automaatiolla voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä käyttökustannuksissa.

VTT toimittaa verkon älykkyyttä ja automaatiota lisääviä ratkaisuja, joiden avulla verkko voi itsenäisesti oppia ja määrittää asetuksiaan.

Valikoimamme sisältää seuraavat teknologiat:

  • tehostettu Wireless Mesh backhaul -teknologia (taajuuden uudelleenkäyttö, kapasiteetin jako)
  • kapasiteetin lisäys carrier-grade -tason Ethernet-teknologioilla
  • dataverkkojen synkronointiteknologiat.

Olemme tutkineet kymmenien vuosien ajan eri sukupolvien backhaul-verkkoja sekä tehneet kymmeniä projekteja merkittävien verkkotoimittajien, operaattoreiden ja puolustusvoimien kanssa. Meillä on käytössä oma laboratorio Ethernet-ratkaisujen kehittämiseen ja testaamiseen.

Yhteistyökumppaneihimme teollisuudessa kuuluvat mm. NSN, Tellabs, EXFO|Nethawk, Ericsson, PPO, Magister Solutions ja NEC.