Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Peer-to-peer (P2P) suoratoistojärjestelmät


Lisätietoja

Harri Nurmi
Asiakaspäällikkö
020 722 6199

Internetin nykyinen infrastruktuuri ei sovellu live-tapahtumien reaaliaikaiseen suoratoistoon eli yhtäaikaiseen lähetykseen miljoonille katsojille (broadcasting). Ongelmallista on se, että jokaiselle käyttäjälle täytyy lähettää oma datavirta. Kun potentiaalisia käyttäjiä on miljoonia, laaja datavirtajoukko voi helposti tukkia Internetin. Edes hajautettu broadcasting (multicasting) ei useinkaan riitä ratkaisemaan ongelmaa.


VTT:n P2P-toteutuspalvelut

Ongelma on mahdollista ratkaista esimerkiksi standardoidulla ympäristöllä ja joukolla P2P-pohjaisia suoratoistoteknologioita, joita VTT on kehittänyt yhdessä johtavien eurooppalaisten media- ja televiestintäyritysten kanssa. Projektissa on kehitetty mm. avoin lähdekirjasto P2P-sisällön jakamiseen.

VTT on tämän kirjaston pohjalta kehittänyt myös alustan reaaliaikaisten suoratoisto- ja on-demand -palvelujen testaamiseen ja toteuttamiseen. Skaalautuva alusta soveltuu organisaatioille, jotka tarjoavat kattavia suoratoisto- tai video-on-demand -palveluita. Lisäksi se sopii pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka tarjoavat reaaliaikaisia lähetyksiä esimerkiksi urheilu- tai kulttuuritapahtumista. Alusta soveltuu myös yksityiseen käyttöön, jolloin sillä voidaan jakaa reaaliaikainen lähetys esimerkiksi syntymäpäivistä tai häistä etukäteen määritellylle yleisölle.

VTT auttaa yrityksiä testaamaan ja toteuttamaan omia P2P-pohjaisia suoratoistopalveluita. Voimme toimittaa perusteknologiat, toteutuspalvelut sekä testausresurssit täysin skaalautuvaa palvelua varten.

P2P- ja CDN-osaaminen luo uudenlaisia liiketoimintamalleja

VTT:n laaja kokemus CDN- ja P2P-teknologioista auttaa innovatiivisia yrityksiä kehittämään mielenkiintoisia uusia palveluita, jotka perustuvat aivan uudenlaisiin liiketoimintamalleihin.


Lisätietoja

Harri Nurmi
Asiakaspäällikkö
020 722 6199

Katso myös