Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

STN AnaVist visualisoinnin tutkijalle

STN AnaVist on text & data mining- ja visualisointityökalu, jolla laaditaan ns. patentti- ja julkaisumaisemia. STN Anavist -maisemasta saadaan yleiskuva tietyn tekniikan alan, yrityksen tai organisaation patentoinnista, julkaisutoiminnasta ja trendeistä.
Lisätietoja http://www.stn-international.de/stn_anavist.html ja esimerkkejä http://www.vtt.fi/files/services/inf/Innovation_landscapes_FIN_syyskuu2012.pdf

Tällä kurssilla opitaan tutkimaan valmiita jonkun jo laatimia ja muokkaamia STN AnaVist -maisemia. Maiseman laatimista ja muokkaamista ei käsitellä lainkaan. Kurssi on tarkoitettu erityisesti henkilöille, jotka saavat kopion valmiiksi editoidusta maisemaprojektista ja joilla yleensä on jo maiseman perusteella laadittu raportti.

Valmiista maisemasta voidaan helposti katsoa esimerkiksi, mitä kiinnostava yritys tekee tai sitä voidaan vertailla esim. omaan organisaatioon. Tämä on osoittautunut erityisen hyödylliseksi esim. ennen yritysvierailua. Maisemasta on myös kätevä selvittää, kuka toimii omalla alalla tai tutkii muuten kiinnostavaa osa-aluetta. Näin nähdään kilpailijat tai löydetään hyödyllisiä uusia yhteistyökumppaneita. Erityisen kiinnostavista otsikoista voidaan hankkia bibliografiset tiedot, tiivistelmä ja usein myös koko teksti.

Kurssi ei vaadi STN-hakukielen tuntemusta eikä muita etukäteistietoja.

Kurssi voidaan pitää joko englanniksi tai suomeksi. Materiaali on molemmilla kielillä http://www.vtt.fi/inf/julkaisut/muut/tietopalvelu/STN_AnaVist2.pdf ja http://www.vtt.fi/inf/julkaisut/muut/tietopalvelu/STN_AnaVist3.pdf

STN AnaVist visualisoinnin tekijä: Ohjaa tälle lyhytkurssille, jos tiedät henkilöitä, jotka haluavat tutkia tekemääsi maisemaa tarkemmin itse.

Aika: Kurssi järjestetään tarvittaessa. Ota siis yhteyttä, jos kurssi kiinnostaa.

Paikka: Tekniikantie 4 B, Mikroluokka, Otaniemi, Espoo.

Tiedustelut:
Riitta Housh, puh. 020 722 4381
Riitta Metsäkoivu, puh. 020 722 4372

Ohjelma:
Opiskellaan ja harjoitellaan STN Anavistin tutkimista.

Hinta: Maksuton kurssi.