Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Edullisia antureita kulutuselektroniikkaan

Älypuhelinten ja muun kulutuselektroniikan kilpailukyky ja suosio ovat paljolti riippuvaisia niissä käytettävien anturiratkaisujen laadusta. Mikromekaaninen MEMS-teknologia mahdollistaa korkealaatuisten antureiden kustannustehokkaan massatuotannon.

VTT:n vuosien varrella kartuttama aineeton osaaminen auttaa asiakkaita minimoimaan riskejä ja nopeuttamaan kehityssyklejä. VTT:llä on kattava kokemus teknologioiden siirrosta ja lisensoinnista, ja monet asiakkaat hyödyntävät myös VTT Memsfabin sopimusvalmistuspalveluita. Tuotantovolyymien kasvaessa valmistusprosessit voidaan siirtää ulkoisille valmistajille.

MEMS-mikrofoni

Matkapuhelinmarkkinat tarvitsevat mikrofoneja, joiden signaali-kohinasuhde ylittää 66 desibeliä (dB). Tämä taso parantaa käyttäjäkokemusta aktiivisilla melunvaimennusratkaisuilla.

VTT on kehittänyt uuden MEMS-mikrofoniteknologian, joka soveltuu yli 66 dB:n signaali-kohinasuhdetta edellyttäviin vaativiin ratkaisuihin. Se vastaa kestävyydeltään nykyisiä MEMS-mikrofoniteknologioita, sillä siinä käytetään samanlaisia valmistusprosesseja, kuten SMD-uunijuotosta. Lisäksi uusi mikrofoni sietää sähkömagneettisia häiriöitä erinomaisesti, mikä lisää joustavuutta esimerkiksi älypuhelinten suunnitteluun.

Kolmiulotteiseen MEMS-magnetometriin perustuva sähköinen kompassi

VTT:n uudella MEMS-pohjaisella magnetometrillä on monia käyttökohteita. Älypuhelimissa ja PDA-laitteissa sitä voidaan käyttää sähköisenä kompassina, joka toimittaa suuntatietoja digitaalisille kartoille. Lisäksi sitä voidaan käyttää kuvakulman mittaamiseen digikameroilla kuvattaessa.

MEMS-pohjaisen magnetometrin etuja:

• edullinen yksisiruisen 3D-anturin ansiosta
• ei uudelleenkalibrointia
• ei magneettisia materiaaleja
• alhainen virrankulutus.

MEMS-paineanturipohjainen korkeusmittari

Korkeusmittarit määrittävät korkeustietoja ilmanpainemittauksen perusteella. VTT on kehittänyt korkeusmittareille edullisen valmistusteknologian, joka voidaan lisensoida tai siirtää asiakkaalle.

VTT:n korkeusmittariteknologian etuja:

• pieni sirukoko
• yksinkertainen ja tehokas valmistusprosessi
• tuottava prosessi
• kustannustehokas tuotanto
• alhainen virrankulutus kapasitiivisen lukumenetelmän ansiosta
• hyvä tarkkuus matalan lämpötilakertoimen ja hystereesin ansiosta.

VTT:n MEMS-korkeusmittariteknologiaa voidaan käyttää myös rengaspaineen valvontajärjestelmissä sekä muissa järjestelmissä ja tuotteissa.