Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Painettu älykkyys

VTT:n kansainvälistä tunnustusta saaneen painetun älykkyyden keskuksen (Center for Printed Intelligence, CPI) yli sata kokenutta asiantuntijaa kehittää painettua älykkyyttä ja ainutlaatuista rullalta rullalle -teknologiaa. Asiakkaat voivat hyödyntää mm. VTT:n edistynyttä sovellusosaamista, kumppaniverkostoja, suoraviivaisia prosesseja, ensiluokkaisia resursseja sekä laadukkaita rullia. Tavoitteemme on luoda helppokäyttöisiä ja kustannustehokkaita tuotteita painoprosessien avulla erilaisiin käyttötarkoituksiin: sensoreita, valopintoja, energiakalvoja, optisia kalvoja ja sähköpiirejä.


Lisätietoja

Antti Kemppainen
Key Account Manager
+358 40 820 5076

Riku Rikkola
Business Development
+358 40 725 9091

Raimo Korhonen
Technology Manager
+358 40 703 0052

Orgaaniset ledit (OLED) ja aurinkokennot

Laajan pinta-alan joustavilla OLEDeillä ja orgaanisilla aurinkokennoilla on tärkeitä sovellusmahdollisuuksia opasteissa, valaistuksessa, energiantuotannossa, langattomissa järjestelmissä sekä interaktiivisissa pakkauksissa. VTT esitteli rullalta rullalle -painettujen OLED-ratkaisujen käyttöä jo vuonna 2007 ja keskittyy nyt tuotannon laajentamiseen pilotointia varten.

Rullalta rullalle prosessi

VTT on alan johtava toimija, jolla on ainutlaatuiset rullalta rullalle -käsittelytilat ja kokeneet asiantuntijat. Painotilojen lisäksi palveluvalikoimamme sisältää monia tukiprosesseja: höyrystäminen, nanopaino-litografia, laser-etsaus ja lift-off. Kaikki yllä mainitut prosessit voidaan skaalata laboratoriomittakaavasta pilotointiin ja tuotantoon. 

Diagnostiikka, indikaattorit ja aktiivinen paperi

Painetut funktionaaliset tuotteet hyödyttävät kuluttajia älykkäiden ja interaktiivisten pakkausten muodossa tai diagnostiikkaratkaisuina. VTT käyttää näissä sovelluksissa massatuotantoon soveltuvia teknologioita, kuten mikrofluidiikkaa, funktionaalista paperia tai painettuja indikaattoreita.

 

Painetut elektroniikkakomponentit

VTT painaa integroitujen järjestelmien rakenneosia, kuten ohutkalvotransistoreita, muisteja, virtalähteitä ja antureita. Painopiste on komponenteissa, mutta erityisosaamista on myös skaalattavuudessa ja integroinnissa. Näin VTT kykenee toimittamaan erilaisia painettuun elektroniikkaan liittyviä sovelluksia ja palveluita.

 

Kalvointegrointi 3D-laitteisiin

VTT:n monitieteellinen paino-, pakkaus-, muovi-, materiaali- ja elektroniikkakokemus ovat osa joustavien älykkäiden järjestelmien ja muovi-integroitujen tuotteiden tuotanto-osaamistamme. Integroinnin ansiosta rullia voidaan hyödyntää muissa tuotteissa.